Става въпрос за усвояване пари, защото според план сметката за

...
Става въпрос за усвояване пари, защото според план сметката за
Коментари Харесай

Борис Бонев: Веска Георгиева от Столичния инспекторат да си подаде оставката

„ Става въпрос за асимилиране пари, тъй като съгласно проект сметката за Столичната община за разчистване на столицата през 2021 година за лятно миене е разчистване са планувани 62 млн. лева . което е с 4 млн. лева повече по отношение на 2020 година “, уточни в „ Преди всички “ Борис Бонев, общински консултант и създател на „ Спаси София “.
Поводът за изявлението му е любителско видео в обществените медии по какъв начин се мие през нощта една от улиците в столичния квартал „ Лозенец “, на което се вижда, че улицата не се мие качествено, а единствено се полива, като видеото провокира и голям брой реакции от потребителите в мрежата. Видеото е качено на страницата на „ Спаси София “ в обществените мрежи.

Борис Бонев съобщи, че няма нищо неприятно в това средствата за това градът стане по-чист да са повече, само че въпросът е по какъв начин тези средства се харчат, още повече, че столицата е извънредно замърсен град, по думите му.

„ А други градове в България дават доста по-малко средства за миене на глава от популацията, а са по-чисти от София. Това, което става в кв. “Лозенец “ съм го виждал и в други квартали. Столичният инспекторат ревизира по какъв начин се почиства София . След нашия сигнал за „ Лозенец “ от инспектората се свързаха с нас и признаха, че не е измито качествено и дадоха обещание да почистят още веднъж “, пояси още пред БНР Бонев.

По думите му не е работа на жителите да алармират непрестанно за сходни случаи, а на виновните институции.

„ Но това е методът на ръководство на ГЕРБ и Йорданка Фандъкова към този момент 15 години. А договорите са обществени с компаниите по разчистване. Но без значение какво написа в тези контракти, в случай че след това няма надзор върху осъществената работа от страна на община компаниите вършат каквото си желаят “, разяснява общинският консултант.

По думите му Веска Георгиева от Столичния инспекторат би трябвало да си подаде оставката и да се назначи ново управление на инспектората:

" Трябва да се каже на компаниите по разчистване какво общината желае от тях. След това да се следи, в случай че би трябвало и с камери по колите за разчистване, за това по какъв начин се извършва работата им ", сподели още Бонев.

По думите му Столичният общински съвет нямало по какъв начин да изиска оставката на Георгиева , тъй като тя е на директно послушание на кмета на столицата, само че от " Спаси София " са желали оставката и за доста други случаи, свързани с контролните функционалности на Столичния инспекторат, съобщи Борис Бонев.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР