Става въпрос за Тодор Маринов, приятелят на Мелиса Тодорова, чийто

...
Става въпрос за Тодор Маринов, приятелят на Мелиса Тодорова, чийто
Коментари Харесай

Убиецът на Мелиса избяга в Германия, но получи доживот

Става въпрос за Тодор Маринов, приятелят на Мелиса Тодорова, чийто мъртвец преди години беше открит полуразложен във водите на р. Русенски Лом.

Името на Мелиса, дружно с тези на още 22 дами, бяха прожектирани върху фасадата на Народното събрание от Българския хелзинкски комитет. Акцията бе във връзка дебатите в обществото за Истанбулската спогодба.

В Дир.бг ви описваме истории за дами, подложени на домашно принуждение. Някои са се оплаквали на разнообразни институции, само че без резултат.

48-годишната Мелиса Тодорова бе оповестена за търсене от полицията на 28 юли 2013-а. Сигналът подал брат й, който живеел в Испания и неведнъж се опитвал да се свърже с нея. Тогава приятелят й бе викан за разпити като обвинен, само че не бе арестуван. След това Тодор отпътувал за Германия, като споделил на свои познати, че там си е намерил работа.

По-късно той е задържан от спецзвеното към немската полиция, защото имало подозрения, че е въоръжен и рисков. Българинът е бил хванат в един от кварталите на Хамбург, където се е укривал.

Тялото на Мелиса бе намерено на 8 август 2013-а в каньона на река Русенски Лом сред селата Иваново и Кошов. Трупът бе откаран за аутопсия, при която се откри, че гибелта е настъпила от удари с нож, а дамата е престояла във водата близо 2 седмици.

Криминалистите намерили тялото, откакто издирили в София непосредствен другар на Тодоров. При разпитите той разкрил, че русенецът му споделил по какъв начин умъртвил жена си и хвърлил тялото в реката. Това станало на 25 юли в жилището й в бл. 5 в квартал "Дружба 3”.

До пролетта на 2013-а Тодоров бил в пандиза, където излежавал 3-годишна присъда за кражба. След връщането му свадите с Мелиса станали всекидневие, настояват съседите. Съпрузите имат щерка, която през лятната почивка била пратена при баба и дядо.

Магистратите присъдиха доживотна присъда с право на подмяна за Тодор Маринов за убийството на Мелиса, с която съжителствал на фамилни начала.

Съдиите осъдиха на шест месеца затвор и 55-годишния Владимир Иванов, защото оказал помощ на Тодоров за укриването на тялото на дамата и за прикриване на закононарушението.

Той обаче остава за по-дълго в пандиза, тъй като изтърпява и пет години и пет месеца затвор, които са излишък от неизтърпяно до дъно наказване от 2000 година. Тогава Иванов е бил наказан на 15 години затвор за убийството на брачната половинка си, само че бил предварително и условно освободен.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР