Става въпрос не само за правата на служителите в затворите

...
Става въпрос не само за правата на служителите в затворите
Коментари Харесай

Димитър Бонгалов: Бюджетният поглед към затворите е лоши места за изтезаване на хората

Става въпрос освен за правата на чиновниците в пандизите и на лишените от независимост, а за сигурността на обществото. Така някогашният заместник-министър на правосъдието Димитър Бонгалов разяснява поредните протести на надзирателите в пандизите и днешното национално работно заседание, свикано от правосъдния министър Цецка Цачева след последните фрапантни случаи на бягство от местата за отнемане от независимост. 
" Бюджетният взор към тези места за отнемане от независимост е, че би трябвало да бъдат неприятни места за измъчване на хората. Така мислят всички министри на финансите ", счита Бонгалов. По думите му, проблемите на пандизите са натрупвани с десетилетия, а по връзки на сградния фонд – с епохи. " Тези затвори не стават както за реорганизация поради спазването на правата на лишените от независимост, по този начин и за трудовите права на чиновниците, а за ограниченията за сигурност – да не приказваме ", разяснява Димитър Бонгалов.

Има аналогични проблеми, свързани и с защитата на правосъдните зали, предизвести той и напомни, че последната оптимизация на надзорния състав е била през 2015 година " и сега някои надзиратели са деловодители, вместо да реализират същинска активност ".

" Има даже фрапантни случаи – част на затвор в частен парцел, благосъстоятелност на компания, вътре има лишени от независимост, нищо не може да се ремонтира и там е латиноамериканска история ", добави картината за обстановката в пандизите Бонгалов.

Цялото изявление е в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР