Става дума за Нови Искър, Световрачане, Негован, Чепинци и Кубратово.

...
Става дума за Нови Искър, Световрачане, Негован, Чепинци и Кубратово.
Коментари Харесай

С Винетка По Северната Дъга На Софийският Околовръстен Път И Северната Скоростна Тангента!

Става дума за Нови Искър, Световрачане, Негован, Чепинци и Кубратово. От АПИ, обаче, обясниха, че Северната дъга на Околовръстния път е част от републикански път I-8, а скоростната дъга - от бъдещата автомагистрала " Европа " до Калотина и че винетни такси се дължат.

Всеки, който не желае да заплаща, може да употребява старите общински пътища.

През България всяка година минават сред 11-13 милиона транзитно-преминаващи товарни коли, ТИР-ове, най-малко 80% от тези ТИР-ове минават през София по маршрута Турция-Сърбия, т.е. всички тези минават през този сектор, Северната дъга. Ние не можем да си позволим ние, като организация и надлежно българската страна, да се лишим от приходите от тол-таксите за този сектор, показва инж. Светослав Глосов, предс. на УС на АПИ.

На територията на града в границите на Столична община винетка не би трябвало да се употребява. Законово е регламентирано, че винетна такса се запаща отвън рамките границите на общината. За нас Софийският околовръстен път е достъп до всяко от обитаемоте места в региона, също и достъп на региона до София, където множеството работят, сподели Даниела Райчева, кмет на Нови Искър.

От през днешния ден можем да си купим електронна винетка през уеб страницата bgtoll.bg, мобилния си телефон или в един от 500-те терминала за самотаксуване в цялата страна...
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР