Статуя на министър-председателя Бойко Борисов изненадва гостите на Габрово. Тя

...
Статуя на министър-председателя Бойко Борисов изненадва гостите на Габрово. Тя
Коментари Харесай

Появи се статуя на Бойко Борисов със светещи очи

Статуя на министър-председателя Бойко Борисов изненадва гостите на Габрово. Тя се намира покрай най-емблематичната постройка в града - Дома на хумора, написа " Монитор ".

Очите ѝ нощно време светят, сходно на тези на цар Самуил в София, а при прекъсване на човек пред нея, статуята стартира да приказва с гласа на премиера и звучи мелодията на „ Батальона се строява”. В едната ръка на статуята има ножици, а в другата няколко книги.

Въпросната скулптура в действителност е онази, която се появи за малко в центъра на София на 1 април. Неин създател е скулпторът Андрей Врабчев. Той твърди, че посланието на плана е за това, че днешните каузи на родните политици ще бъдат записани в историята и ще останат за поколенията.

Жителите на Габрово са на друго мнение по въпроса за появилата се скулптура на Бойко Борисов и нейното бъдеще. Някои считат, че би трябвало да бъде преместена в самия център на града и да бъде сложена на площада, или в реката, против тази на индивида, признат за основателна Габрово, Рачо Ковача.

„ По времето на Борисов Габрово живна. Бяха отпуснати милиони за ремонтни действия в града и за обходния път. Защо да не почетем премиера с една скулптура приживе. Трябва ли човек към този момент да е мъртвец, с цел да се засвидетелства националното почитание към делата му”, настояват поддръжниците на концепцията статуята на премиера да остане в града.

Разбира се, има и такива, които считат, че това не е добра концепция. „ Бойко е добър политик, само че няма нищо общо с Габрово. Още повече да поставяш монумент на жив човек, не приказва добре. Кметицата донесе статуята без да ни пита. Да си я взема в този момент вкъщи”, възмущават се съперниците на концепцията статуята на премиера да остана в града.
 Появи се скулптура на Бойко Борисов със светещи очи
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР