Статутът не гарантира автоматично началото на преговорите, още по-малко тяхното

...
Статутът не гарантира автоматично началото на преговорите, още по-малко тяхното
Коментари Харесай

ЕС одобри кандидатурите на Украйна и Молдова за членство в блока

Статутът не подсигурява автоматизирано началото на договарянията, още по-малко тяхното привършване
На Грузия дадоха обещание единствено европейска вероятност

Украйна получи формален статут на претендент за участие в Европейския съюз, откакто кандидатурата ѝ беше утвърдена от 27-те водачи на блока по време на двудневната среща на върха в Брюксел, заяви " Евронюз ".

Молдова също получи статут на кандидатка, до момента в който Грузия бе оставена в листата на чакащите, с очакване на промени за гарантиране на политическата непоклатимост на страната. Тя получи единствено заричане за " европейска вероятност ".

„ Исторически миг “, сподели ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел. „ Днешният ден бележи решаваща стъпка по пътя ви към Европейски Съюз. "

След това Мишел поздрави украинския президент Володимир Зеленски и молдовската президентка Мая Санду, добавяйки „ бъдещето ни е дружно “. Други водачи на Европейски Съюз използваха обществените медии, с цел да приветстват момента.

Зеленски откровено похвали решението и сподели, че „ бъдещето на Украйна е в границите на Европейски Съюз “. След това той се причисли към срещата на върха виртуално, с цел да приказва с държавните и държавните ръководители.

Статусът на кандидатка е значително алегоричен, като признава, че определената страна е на път да стартира дългия, комплициран и постоянно непосилен развой на присъединение.

Кандидатурата не подсигурява автоматизирано началото на договарянията, да не приказваме за тяхното привършване. През последните десетилетия на Албания, Северна Македония, Черна гора, Сърбия и Турция беше възложен статут на претендент, само че те бележат доста стеснен прогрес към участието. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР