Статистиката от последните години, когато бяха наложени огромни ограничения заради

...
Статистиката от последните години, когато бяха наложени огромни ограничения заради
Коментари Харесай

Нова измама: Бутилка между гумата и калника на колата

Статистиката от последните години, когато бяха наложени големи ограничавания поради пандемията от ковид, сподели лек спад на кражбите на коли. Веднага щом животът стартира да се възстановява, броят на тези закононарушения още веднъж се усили. И се оказва, че крадците са станали все по-изобретателни.
Оказва се, че напоследък той е доста постоянно срещан както в Северна Америка, по този начин и в Европа. Става дума за пластмасова бутилка, която е „ заклещена “ сред гумата на автомобила и калника.
На пръв взор може да наподобява, че бутилката е попаднала там инцидентно. Шофьорът също по този начин може да реши, че тинейджъри са си създали смешка, само че надали ще му мине през главата, че това е трик на професионални крадци, които се готвят да откраднат колата отдолу под носа му.
Как става това? Много е просто - нарушителите слагат пластмасова бутилка в позицията, за която към този момент стана дума. Когато водачът възпламени колата и потегли, въртенето на колелата стартира да притиска пластмасата и да издава мощен и противен звук. Шофьорът, несъмнено, го чува, незабавно натиска спирачките, слиза от колата, с цел да дефинира от кое място идва тракането. Тъй като за него всичко се случва естествено и бързо, той даже не си помисля да изключи мотора и да извади ключа от запалването.
Точно подобен е и замисълът на крадците. В непосредственост до набелязана кола стои човек, за който водачът даже не подозира. И когато лидерът слезе с цел да ревизира какво се случва, нарушителят сяда зад кормилото и изчезва с автомобила. Подобен способ е доста ефикасен, тъй като крадецът не се нуждае от съизвършител и прави всичко самичък за секунди.
Този относително нов трик демонстрира за стотен път, че нарушителите не спят, а непрекъснато измислят нещо ново и мъдро, с цел да съумеят в желанията. Трикът с пластмасовата бутилка е непретенциозно, само че доста дейно допълнение към добре познатите на международната автомобилна общественост „ типичен “ способи на автокрадците – разтрошаване на порти, чупене на прозорци, изключване на аларми и други
Правоприлагащите органи в доста страни към този момент са наясно с новите „ номера “ на крадците и предлагат на водачите да бъдат нащрек. Отчита се, че изключително в Европа кражбите на коли са се нараснали доста. Полицаите предлагат, в случай че откриете бутилка с минерална вода, заседнала сред колелото и калника, да не се паникьосвате.
И знайте, че крадците може да не са набелязали самата кола, а чантата ви, да вземем за пример. И когато слезете от автомобила, с цел да видите на какво се дължи шума от поставената върху гумата бутилка, движимостите ви в колата също са изложени на заплаха.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР