Статистика.Дума:189 тежки катастрофи по празницитеПрез изминалите празнични дни са станали

...
Статистика.Дума:189 тежки катастрофи по празницитеПрез изминалите празнични дни са станали
Коментари Харесай

Преглед на печата

Статистика.

" Дума ":

189 тежки произшествия по празниците

" През миналите празнични дни са станали 189 тежки произшествия, починали са 14 души и са ранени 253 души. Данните са за интервала 20 декември - 1 януари. Най-честити нарушавания са превишаване на скоростта, неправилни маневри и лишаване на преимущество ". Това заяви Мария Ботева от отдел " Пътна полиция " към Главна дирекция " Гранична полиция " по време на брифинг, съобщи Агенция " Фокус ".

За същият интервал предходната година тежките катастрофи са били по-малко - 131, само че починалите са били 16.

Според цифрите най-вече произшествия са станали на територията на столицата, там е и максимален броят на починалите - трима.

По време на празниците е имало 477 случая, при които водачи са седнали зад кормилото след приложимост на алкохол. От тях 216 водачи са карали с над 1,2 промила.

Най-фрапиращият случай е от Кърджали, където водач е заловен с 3,11 промила, откакто на централно кръстовище се е блъснал поредно в два леки автомобила, а по-късно и в билборд.

Най-грубото нарушаване на ограничаването на скоростта е на територията на Столична дирекция на вътрешните работи - лидер е профучал със 172 км.ч. при ограничаване в обитаемо място 50 км/ч. Глобата за него е 1400 лв., както и лишаване на книжката за 3 месеца. Има сходен случай и в Русе - там водачът е карал със 147 км/ч.

Разследване.

" 24 часа ":

Прокурори ще ексхумират трупове от вкъщи за дементни в Горско Косово

Всеки един от 24-те смъртни случая в Дома за хора с деменция в Горско Косово ревизира Окръжната прокуратура във Велико Търново.

Както " 24 часа " писа през вчерашния ден, обвинителите се самосезираха по изнесения сигнал на омбудсмана Диана Ковачева до основния прокурор, че за година са умряли повече от 1/3 от 57-те жители в приюта край Сухиндол. Изяснява се по кое време е постъпил всеки, който след това е умрял, с каква диагноза, каква е междинната дълготрайност на престой в общественото заведение, в какво положение е бил, от какво е починал.

Боклук.

" Сега ":

Акции против нерегламентиран отпадък ще се проведат в още 7 места

След огромната спецакция на Министерство на вътрешните работи в Плевен, при която беше тествано хранилище за боклуци поради подозрения за противозаконен трафик на 9000 тона боклук, министър председателят Бойко Борисов се зарече, че предстоят още най-малко 7 такива интервенции. " Поздравявам Министерство на вътрешните работи, ДАНС и прокуратурата за акцията в Плевен. Това не е първото място, където влизат по този метод. Подготвят се акции на най-малко още седем места ", съобщи той пред публицисти по време на инспекцията си на " Балкански поток ".

Борисов се закани, че " всеки, който мисли, че може да прави спекулация на гърба на здравето на българските жители, ще си понесе глобите ". " Винаги съм смятал, че има лична отговорност, има хора, които получават заплата за своята работа и са оторизирани, когато издадат един документ, той да е закономерен. Ако има хора, които са нарушили закона, тук наоколо е Белене, където да завършат своята кариера. Това е битка с корупцията ", ядоса се министър председателят, който за следващ път се включи онлайн на страницата си във Facebook.

Окръжният прокурор на Плевен Ваня Савова съобщи от своя страна пред Би Ти Ви, че депото в Плевен " очевидно " нарушава условията за предпазване на отпадъци. От Министерство на вътрешните работи оповестиха преди ден, че са провели огромна акция, при която е тестван цех за боклуци поради подозрения за противозаконен трафик на 9000 тона боклук. Към момента е ясно, че въпросните боклуци са пристигнали от Италия по море.

Вода.

" Монитор ":

Водата с единна цена в цялата страна, обмислят ръководещите

Единна цена на водата е концепция, която би могла да бъде разисквана, уточни министър министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова на конференция във ведомството с информация за положението на язовирите за питейно-битово водоснабдяване в страната.

" Воден апокалипсис " в България не се задава, в случай че някой се пробва да всее боязън в хората за неналичието на вода, за мен това е безусловно подмолно, разяснява Аврамова поради спекулации от последните дни за положението на язовирите в страната.

Според Аврамова има втълпяване на боязън в популацията и тематиката се употребява политически. " Българска социалистическа партия евентуално се готви за дебатите в Народното събрание. Вероятно се " подгрява " за тези диспути, само че считам, че е неточно това да става посредством заиграване със страха на хората от неналичието на питейна вода ", разяснява министърът, която показа данни от ВиК сдружения за положението на водоизточниците, които стопанисват.

Министърът уточни данни за язовирите, които, по думите й, бяха спекулативно снимани и изнесени в общественото пространство. Според тях язовир " Тича " има воден размер, който може да стигне за 30 месеца, в случай че се употребява единствено за питейно-битово водоснабдяване. Язовир " Камчия ", който зарежда Варна и Бургас, по данни на Министерство на околната среда и водите, в случай че се употребява за питейно-битово водоснабдяване, има разполагаем размер, който може да стигне за 10 месеца. Язовир " Асеновец ", от който се зарежда област Сливен, има вода за четири и половина месеца.

Язовир " Бебреш ", който зарежда Ботевград, се следи ежедневно от " Напоителни системи " и там има вода за 3 месеца, в случай че се употребява единствено за питейно-битово водоснабдяване. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР