Стартира подмяната на осветлението в двата най-големи пловдивски района –

...
Стартира подмяната на осветлението в двата най-големи пловдивски района –
Коментари Харесай

В Пловдив стартира подновяване на осветлението в районите „Централен“ и „Южен“

Стартира подмяната на осветлението в двата най-големи пловдивски региона – „ Централен “ и „ Южен “.

То ще бъде осъществено по план „ Въвеждане на ЕСМ за рехабилитация и рационализация на уличното осветяване в регион „ Централен “  и регион „ Южен “ на Община Пловдив.

„ Ще бъдат сменени общо 1913 от старите осветителни тела с LED осветяване в двата региона. В регион „ Централен “ планът е за улиците в карето сред бул. „ Копривщица “, бул. „ Марица-юг “, бул. „ Руски “ и бул. „ Христо Ботев “, като в този регион ще бъдат сменени 1192 осветителни тела.

В „ Южен “ в обсега на подмяната влизат улиците сред „ бул. „ Никола Вапцаров “, бул. „ Македония “, ул. „ Академик Петър Динеков “ и ул. „ Коматевско шосе “, като тук ще бъдат заменени общо 669 тела “, съобщи на встъпителната конференция ръководителят на плана инж. Таня Петкова.

Проект „ Въвеждане на ЕСМ за рехабилитация и рационализация на уличното осветяване в регион „ Централен “ и регион „ Южен “ на Община Пловдив е финансиран от финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 по стратегия „ Възобновяема сила, енергийна успеваемост, енергийна сигурност “ към Министерството на енергетиката. Той е на обща стойност 1 126 999, 69 лева безплатна финансова помощ.

До момента са извършени всички процедури по Закон за обществените поръчки и са подписани контракти с определените реализатори, направен е и механически план.

Предстои издаване на позволение за градеж, след което ще започват и същинските действия по замяна на осветителните тела.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР