Стартира онлайн петиция за отнемане на орден Св. цар Борис

...
Стартира онлайн петиция за отнемане на орден Св. цар Борис
Коментари Харесай

Стартира петиция до патриарх Неофит за отнемане на орден от Путин

Стартира онлайн петиция за лишаване на медал " Св. цар Борис - Покръстител ", присъден през 2003 година на съветския президент Владимир Путин. Тя е адресирана до патриарх Неофит и Светия Синод на Българската православна черква (БПЦ) по самодейност на седем души: Николай Хаджигенов, ръководител на съдружие " Ние идваме! ", Валентина Василева-Филаделфевс, Мария Капон, Георги Табаков, Арман Бабикян, Лиляна Стефанова и Димитрина Александрова.

" Този позор не трябва да тегне върху снагата на българското православие. Изтреблението на мирни поданици и християни - деца, дами и старци нямат опрощение нито пред Господ, нито пред пастирите му на Земята. Награденият прегази с делата си част от главните Божи заповеди, което е непростителен грях за всеки християнин ", написа в писмото.

За първото денонощие от публикуването събра поддръжката на над 100 души.

" Освободете ни от срама, че нашите предстоятели са наградили човек, който е толкоз надалеч от правилата на вярата, колкото изчадието адово от същността на християнската нравственос и морал. Съзнаваме, че оценката е обещано в друго време и по различен мотив, само че не би имало опрощение през днешния ден това достолепие да остане негово владеене ", приключва обръщението към патриарха и БПЦ.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР