Стартира изграждането на регионално депо и на регионална инсталация за

...
Стартира изграждането на регионално депо и на регионална инсталация за
Коментари Харесай

Изграждат регионално депо за обработка на отпадъците за 6 общини в Кюстендилско

Стартира построяването на районно хранилище и на районна апаратура за обработка на отпадъците за 6 общини - Дупница, Кюстендил, Бобов дол, Сапарева баня, Трекляно и Невестино, оповестиха от съдружие " Рила еко ". Община Дупница внесе в Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда план за финансиране.

Депото ще е върху терен от към 200 декара в местността Спротива край дупнишкото село Джерман. 8-9 години построяването му се бави поради непрекъснатите митинги и недоволството на локалните поданици, които са срещу плана и постоянно провеждат и блокади на основен път Е-79. Пишат до и сезират националните институции за прекъсването на обекта. Очевидно тази патова обстановка е на път да се преодолее.

Започва реализацията на плановете за създаване на инсталациите за авансово отнасяне на смесени битови боклуци и апаратура за компостиране на зелени и/или биоразградими боклуци по Оперативна стратегия „ Околна среда ” 2014-2020.

Регионалното съдружие извършва два такива плана, по които се построяват по две съоръжения - на територията на община Кюстендил за общините Кюстендил, Невестино и Трекляно, тя е край с.Радловци за към 7 благ. лв., и на територията на община Дупница - за общините Дупница, Сапарева баня и Бобов дол, край с.Джерман, оповестиха от сдружението " Рила еко ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР