Стартът на новия треньор в ЦСКА Нестор ел Маестро се

...
Стартът на новия треньор в ЦСКА Нестор ел Маестро се
Коментари Харесай

Со кротце, со благо и с малко британски акцент

Стартът на новия треньор в ЦСКА Нестор ел Маестро се получи. Това е несъмнено.

Както постоянно, типично по балкански, първичният метод към него бе внезапен . Съмнението и търсенето на причини " срещу " взеха превес, непринудено определената странна фамилия на експерта и " суперменските " му фотоси в обществените мрежи сътвориха нужните предпоставки за налагането на отрицателни упования по отношение на него и брат му Никон.

Фактът, че нямаше съвсем никакъв опит като старши треньор, преди идването си на " Армията " също не беше в интерес на Нестор .

 Снимка 370893
Източник:

Но все пак това, нещата се случиха. ЦСКА е на равнище . Отборът играе обмислен, добре преценен, разумен, ефективен и забавен футбол.

Когато е належащо машината се задейства, бележи се попадение, а по-късно биват демонстрирани и уменията на халфовата линия, както и на постоянните бранители пред другояче не напълно безапелационния Черниаускас.

Както го вършат огромните тимове. Както се прави в Европа. Нестор недвусмислено демонстрира, че всичко научено от него като асистент ще бъде приложено. Като " опит за хвърчене ", като опит, само че подобен, който в случай че се получи, ще донесе само позитиви на Ел Маестро, на тима, а и за клуба изобщо.

 Снимка 370890
Източник:

Най-важното сега обаче остава това да не се вършат генерални изводи, на база изиграни едвам една шепа срещи.

Защото при още едно-две пропиляни положения от Десподов и поради пропуснатата от него дузпа, походът на " армейците " на Стария континент можеше да завърши още против Рига и приказката щеше да свърши на много ранен стадий от разказването й, пък било то и с занимателен, съвсем автентично звучащ английски акцент.

 ЦСКА отстрани Рига след осъществявания на дузпи - 5:4
ЦСКА мина през пъкъла на дузпите и отстрани Рига, само че даде няколко съществени жертви!

Драма, червени картони и счупена ключица на реванша в Латвия

Чисти победи, шанс в отбрана, комбиниран с положителни изяви на водачите от тази линия на играта, липса на напрежение и треньор, който през вчерашния ден в прав текст съобщи, че " рецензията рядко работи и не реализира позитивен резултат " . В цялостен контрастност на Крушарските брадви, рязането на крайници от колената, а в това време оставянето в Локо на треньор, чийто качества са все по този начин под въпрос. Но това е друга тематика.



Привидно добродушен и надъхан доброжелателно, привидно широкоскроен, Нестор откри общ език с футболистите , явно е, че към този момент е разкрил и подобен с управлението на клуба , разполага със мощни, обединителни персони във всяка линия от играта , има си и " голова машина ", както на " Армията " към този момент окачествиха Животното Мауридеш .

Всички предпоставки за един мощен сезон са налични.

 Снимка 370894
Източник:

Но всичко занапред следва:

Първото тъждество против по-непретенциозен тим, първата загуба в шампионата, възможното елиминиране от европейските шампионати, което наподобява неизбежно на някоя по-напреднала фаза от шампионата.

Тези неща ще се случат .

Защото ЦСКА няма да завоюва Лига Европа, ще има и сложни моменти в шампионата и за Купата на България, ще му бъде много мъчно да завоюва купата, при все по този начин дразнещо настойчивия, нямащ никакво желание скоро да секва хегемонията си в България тим на Лудогорец.

 Снимка 370892
Източник:

Въпросът е по какъв начин ще постъпи ЦСКА когато всички тези неща станат факт - разграничени във времето или пък за какво не и едновременно.

Дългосрочната тактика, подета от клуба преди известно време работи . Това към този момент се вижда и с просто око. Но с цел да стане тя непрекъсната линия на развиване, с цел да се резервира константна, внезапните промени, дефинирани главно от прочувствено взети, прибързани решения, би трябвало да бъдат сведени до най-малко . Защото методът е точният. Търпението и усилената работа стартират да дават упования позитивен резултат.

И в случай че друг, то през идващия сезон, в случай че трендовете на " Армията " се запазят непроменени, ЦСКА ще бъде първенец . Со кротце, со богатство и евентуално с малко... английски акцент.

 Снимка 370888
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР