Стартъпът Adaptive City Mobility (ACM) ще представи електрически градски автомобил по

...
Стартъпът Adaptive City Mobility (ACM) ще представи
електрически градски автомобил по
Коментари Харесай

ACM City One: Нов достъпен електрически автомобил със сменяеми батерии - видео

Стартъпът Adaptive City Mobility (ACM) ще представи електрически градски автомобил по време на автоизложението IAA в Мюнхен в началото на септември. Новостта, наречена City One, е разработена с поддръжката на германското правителство и групата Magna.

Стартъпът показа първите прототипи на електрическата си кола през 2017 година, три години по-късно дизайнът на колата е окончателно утвърден. През 2023 година ACM обеща да пусне първите коли, а през 2024 година да започне всеобщо произвеждане. В същото време те не показаха точното място на производството, знае се единствено, че ще бъде Азия.

По предварителна информация целевият пазар за електрическия автомобил ще бъдат Азия и Африка. Това от своя страна може да подсказва ниско равнище на дейна и пасивна сигурност. Целевият сегмент на City One ще бъдат услуги за доставка, споделяне на коли и таксиметрови компании. В допълнение към продажбите за търговските компании, колата ще се предлага и частно. Цената ще бъде 11 250 - 17 620 $, според от конфигурацията.



За тази сума производителят предлага автомобил, предопределен за петима пътници и 400 литра багажно пространство, или товарна версия. В този случай се монтира бариера зад седалките и няма прозорци на задната врата. Външно малката кола е в положение да помести евро палет. В комерсиалния вариант колата ще демонстрира реклами в придвижване, благодарение на скрития 40-инчов монитор на задната врата.

City One се задвижва от 34 к.с. електрически мотор. Максималната скорост е 110 км / ч. Най-интересното решение е в часта на батериите. Тя е разграничена на две елементи - подвижна и неразглобяема. Първата се състои от четири блока по 2,5 кВтч всяка, които наподобяват на дребен куфар. Те могат лесно да бъдат извадени и да се зареждат у дома или предприятието и след това просто да се конфигурират на първоначалното си място. Един такъв куфар тежи към 10 кг.



Пълното зареждане на батерията е достатъчно за изминаване на 240 км. За тези, които считат, че това не е достатъчно, стартъпът ще предложи друга опция с трета батерия, конфигурирана на покрива. С нея пробегът ще се усили до 360 км.

Към днешна дата немският стартъп е успял да събере 208 хиляди поръчки за закупуване на City One на обща стойност 3 милиарда долара. Автомобилът ще бъде подложен на конвейера през 2023 г.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР