Стартъп от Калифорния Alef Automotive получи разрешение от Федералната авиационна

...
Стартъп от Калифорния Alef Automotive получи разрешение от Федералната авиационна
Коментари Харесай

Летящ автомобил получи удостоверение за летателна годност в САЩ. Цената му е 300 000 долара

Стартъп от Калифорния Alef Automotive получи позволение от Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати - FAA за тестване на летяща кола - първото изцяло електрическо транспортно средство, което може по едно и също време да лети и да се движи по пътищата. Тестовете обаче са нужни, с цел да получи утвърждение за употреба от държавното управление на Съединени американски щати.

Според Alef Automotive колата/самолет, наречено " Модел А ", е първото летящо транспортно средство, което може да се ръководи по публични пътища и може да паркира като естествена кола, написа CNN. Освен това има благоприятни условия за отвесно политане и кацане. Най-вероятно ще може да транспортира един или двама пасажери и ще има обсег от 321 км. и обхват на полет от 177 км.

Компанията чака да продава транспортното средство за 300 000 $, като първата доставка е планувана за края на 2025 година

FAA удостовери, че е издала на компанията специфичен документ, допускащ лимитирани благоприятни условия.

Според FAA Alef " не е първият аероплан от този тип ", който получава специфичен документ, само че стартъпът означи, че транспортното средство е друго поради вариантите му да функционирана пътя и да лети, да наподобява като естествена кола и да паркира на обикновено място за паркиране.
 Първото летящо такси ще дебютира в Сингапур
Първото летящо такси ще дебютира в този град

Това ще се случи до 2023 година

Уебсайтът на компанията споделя, че летящата кола ще бъде сертифицирана като " нискоскоростно транспортно средство ", което значи, че няма да може да се движи по-бързо от към 40 км в час по път. " Предположението е, че в случай че водачът се нуждае от по-бързо напредване, той ще употребява опциите за полет, разгласява компанията на уеб страницата.

Направата на транспортното средство е в ход от 2015 година Четирима другари, Константин Кисли, Павел Маркин, Олег Петров и Духовни, въодушевени от филмите " Завръщане в бъдещето " вземат решение да основат компанията.
 Европейска компания показа летящо такси и възнамерява да го пусне в употреба до 2025-а
Европейска компания показа летящо такси и възнамерява да го пусне в употреба до 2025-а

Германската компания организира проби на прототипа

Още през 2018 година, съгласно компанията е осъществен първичен автоматизиран тестов полет на скелетна версия на автомобила, а първообраз е изхвърчал през идната година.

Компанията съобщи също, че е приела предварителни поръчки за повече от 400 от транспортните средства по-рано тази година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР