Старши треньорът на Удинезе Масимо Одо в поддръжник на технологията

...
Старши треньорът на Удинезе Масимо Одо в поддръжник на технологията
Коментари Харесай

Треньор даде идея за улеснение при VAR

Старши треньорът на Удинезе Масимо Одо в покровител на технологията за видеоповторенията (VAR), която скоро ще бъде наложена в съвсем всички водещи шампионати. Бившият бранител признава, че използването й при противоречивите моменти лишава време и по тази причина има предложение.

В момента, когато има дискусионна обстановка, съдиите, които гледат мача на монитори и по-специално повторенията, алармират на основния рефер, когато виждат нещо неправилно. След това доста постоянно самият водещ съдия изтичва край тъчлинията, където на различен екран наподобява повтаряне на противоречивото състояние и едвам по-късно взима решение. Всичко това продължава няколко минути и играта се накъсва.



“Съдиите са тим и по тази причина предлагам да се даде право на този от тях, който се занимава с VAR, да може непосредствено да взима решението, а не да се чака крайната преценка на основния арбитър”, съобщи Одо.

Специалистът, който като футболист беше съотборник с Дженаро Гатузо в Милан, отбрани сегашния ментор на “росонерите” и прикани да му се даде време.

В миналия кръг Удинезе нанесе първа загуба на водача Интер. Серия А 17 кръг, събота 16 декември  Интер 1:3краен резулат  Удинезе
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР