Старши треньорът на ЦСКА Росен Барчовски изрази впечатленията си от

...
Старши треньорът на ЦСКА Росен Барчовски изрази впечатленията си от
Коментари Харесай

Росен Барчовски: Мартин Сотиров може всичко в баскетбола

Старши треньорът на ЦСКА Росен Барчовски изрази усещанията си от безапелационната победа над Академик Пловдив със 100:73 в дуел от 22-рия кръг на НБЛ. Наставникът на " армейците " показа от какво не е удовлетворен, а също така засипа с похвали своя играч Мартин Сотиров, който означи 30 точки при 12/13 пукотевица от игра.
 ЦСКА ЦСКА " умъртви " фантазиите на Академик Пд за Купата
“Не съм удовлетворен, че в трети мач подред влизаме в отрицателна серия, когато тръгваме да затваряме мач и да стане разлика. Правим поредност от непринудени и глупави неточности от липса на централизация. Понеже се получава някакво разпределяне, в този миг противникът заиграва нападателно. Влизат две тройки и отново им даваме опция да мислят, че могат да се закачат в мача. Другото са елементи, има доста неща да се чистят. 

Не сме подготвени отборно с Драган Зекович - той на една позиция още не е научил нещата, та камо ли на две. Като погледнах статистиката ми се стори, че Таменанг Чо не е играл толкоз добре, а той е с 30 коефициент. Не знаех, че му би трябвало една асистенция за трипъл-дабъл. От доста от дълго време Зекович ми е в полезрението. Съмненията му бяха в годините му, обаче той е в идеално положение и ще стане в още по-добро, тъй като не е упражнявал добре. 

За да взема Мартин Сотиров в ЦСКА, съм видял някакви качества. Трябва му самообладание. Той може всичко в баскетбола. Трябва да си усъвършенства още малко отбраната, само че той работи доста и е интелигентен. Трябва да си развие и играта на позиция 1 - тогава ще стане скъп, тъй като той е съвсем два метра и тогава към този момент хоризонтът е доста висок. 

Най-трудните ни мачове в Купата, дори и когато съм я печелил, са били на четвъртфиналите. Спомням си през 2016-а, че Ямбол бяха на една крачка да ни бият. Тези мачове са ми изцяло ясни и изобщо не съм гледал Купата. По скоро за третия кръг е по-важно кой има преимущество за семейството. Класирането изобщо не ме вълнува, а дали играта ще се усъвършенства. Има доста неща, които би трябвало да се подобрят ”, показа Барчовски.

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР