Старши треньорът на Царско село Никола Спасов беше много емоционален

...
Старши треньорът на Царско село Никола Спасов беше много емоционален
Коментари Харесай

Спасов: Ритуално самоубийство! И това изживях във футбола

Старши треньорът на Царско село Никола Спасов беше доста прочувствен след злополучната загуба с 0:2 от Царско село в последния мач от 4-ия кръг на efbet Лига. Наставникът безусловно се прекръсти при втория гол на „ сините” в продължението на мача, а след неговия край дефинира дейностите на своя отбор като „ ритуално самоубийство”.

„ Причината е единствено една – това е някакво ритуално самоубийство. Такова нещо не ми се беше случвало във футбола, очевидно и това трябваше да ми се случи – в 90-ата минута Левски да вкарат два автогола. Грешка на нашия вратар, безусловно негова в 90-ата минута, а след това и недоглеждането на Сергей с върната топка. Това е безусловно ненормално и безусловно наказване за нашите момчета, които направиха доста в този мач. В никакъв случай не заслужаваха да изгубят. Съжалявам за момчетата, раздадоха се оптимално. Играха съгласно опциите си. Ние сме тим, който сега се построява. Не стояхме неприятно през днешния ден. Левски преди головете имаха 2 положения през първото полувреме.”

„ Ние имахме нарушавания пред тяхната врата, които трябваше да използваме по-ефикасно, както и някои рискови контраатаки в края. Най-логичното беше ние да вкараме гол. После пристигна безобразната неточност на нашия вратар. Жалко, тъпо, скърбя ги момчетата.”

„ Не помня да сме играли по различен метод – и против Лудогорец играхме по подобен метод. Няма метод моят отбор да стои в наказателното поле и да се брани. Не че сме ги пресирали доста високо или че сме ги надигравали, това се случваше единствено в избрани обстановки и най-много в последните минути. Идеята беше да играем добре, да покажем различен футбол спрямо този, който показахме в Русе. Искахме да играем печеливш футбол, това е.”

„ При всички положения е ясно, че има разлика сред елита и Втора лига. Има пагубни мачове като този в Русе, които са образец по какъв начин не би трябвало да се играе и подхожда към дуел. Сигурен съм, че с времето тимът ще заиграе по-добре. Липсва стиковка, липсва самочувствие в избрани моменти. Това би трябвало да се случи по най-бързия метод в идващите мачове.”

„ Чисто футболно няма никаква философия в спорта – просто би трябвало да се тренира безпределно съзнателно, да се раздаваш оптимално във всяко занятие, а те резултатите ще се покажат на терена. Всеки мач се надяваме на тази първа победа. Надеждата ще ни крепи до края. Аз съм уверен, че ще взимаме победи и ще бъдем в други настроения. Днес нямахме шанс, сигурен съм, че различен път ще ни се върне. По-скоро би трябвало да стане това нещо”, приключи Спасов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР