Старши треньорът на РБ Лайпциг Доменико Тедеско смята, че поражението

...
Старши треньорът на РБ Лайпциг Доменико Тедеско смята, че поражението
Коментари Харесай

Шотландски фенове накараха треньора на РБ Лайпциг да предприеме интересен ход

Старши треньорът на Република България Лайпциг Доменико Тедеско счита, че провалянето с 1:2 в Бундеслигата от Унион (Берлин) през уикенда идва напълно в точния момент и би трябвало да има отрезвяващ резултат. В момента Република България Лайпциг се приготвя за полуфинала в Лига Европа на следващия ден против шотландския Рейнджърс, а провалянето от Унион (Берлин) постави завършек на серията от 15 следващи мача без загуба.

“Ще си научим уроците и ще бъдем по-добри ”, съобщи 36-годишният експерт по време на конференция преди срещата с шотландците.

Но въпреки и в шампионата да изгубиха ненадейно, сезонът за “червените бикове ” върви добре и с класирането на финала за Купата на Германия, който ще се играе на 21-и май в Берлин против Фрайбург. Ако стигне до финала и в Лига Европа, Република България Лайпциг ще спори там за трофея три дни по-рано – на 18-и в Севиля. “Дали ще играем два финала този сезон или единствено един, ще бъде решено единствено в Глазгоу ”, сподели 36-годишният италианец.
 Рейнджърс отпътува без двама нападатели за Лайпциг Рейнджърс отпътува без двама нападатели за Лайпциг
Опитният Вили Орбан и Мохамед Сомакан няма да играят на следващия ден поради санкции, както и халфът Кевин Кампъл. Тедеско призна, че освен това състояние обмисля съществено да излезе със отбрана от четирима в линия, защото при отсъствието на двама съществени играчи, ще се наложи да пусне хора без доста синхрон. Затова още един човек пред вратаря ще бъде от изгода.

Тедеско призна, че от два дни се е изнесъл от хотела в центъра на града, където е отседнал и се е преместил да спи в общежитието на академията. Причината е, че в същия хотел са се настанили към 200 шотландски почитатели, които в две следващи нощи подвигат немислим звук. “Първо желая да кажа, че се веселя какъв брой шотландски почитатели пристигнаха в града. Плащат си хотелите, заплащат си храната, изпиха съществени количества бира – харчат си парите при нас. Това е доста добре за стопанската система на Германия. Още преди да дойдат, от управата на хотела ми споделиха, че са приели 200 поръчки, да го имам поради. Така че от два дни дремя в академията на клуба. Но това не е недоволство, просто по този начин съм си избрал. Щастливи сме, че ще играем толкоз трогателен мач пред нашата аудитория ”, съобщи Доменико Тедеско.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР