Старши треньорът на националния отбор по баскетбол за мъже на

...
Старши треньорът на националния отбор по баскетбол за мъже на
Коментари Харесай

Натурализират двама баскетболисти

Старши треньорът на националния тим по баскетбол за мъже на България Росен Барчовски съобщи, че един от двамата, планувани за натурализация състезатели е баскетболистът на ЦСКА Брандън Йънг, при който процедурата за приемане на български паспорт е в много напреднала фаза.

31-годишният Йънг бе притеглен през лятото от ЦСКА, само че се контузи преди началото на сезона и сега се възвръща в Съединени американски щати, като се чака да се завърне през януари.

„ За Бандън Йънг работим доста време. Моята концепцията беше това, че Брандън ще бъде тук в България пред очите на всички. За страдание травмата му е трайна и едва ли ще може да играе през февруари. Не загатвам другото име, който също е класен състезател. Документите на Брандън са доста напред. Ако беше здрав, щяхме да изфорсираме да стане бързо. За другия се чака още някакъв документ и допускам, че през днешния ден или на следващия ден ще бъде импортиран, а по-късно ще би трябвало помолим управляващите да ни оказват помощ “, разяснява за Българска телеграфна агенция Росен Барчовски.

Той призна, че след двата последни мача от предварителните квалификации за Евробаскет 2025 са останали смесени усеща. България загуби от Португалия и победи Кипър като посетител.

„ Смесени усеща останаха. След мача с Португалия разочарованието беше доста огромно, само че като преспах, бях реалист. Това нещо се случва. В мен е заложена страхотна упоритост за февруари “, увери селекционерът и удостовери, че звездата на националния отбор на България Александър Везенков има предпочитание да се включи в състава за семейството против Португалия през февруари.

„ Имам уверението, че ще играе против Португалия. Мачът е на 26 февруари, а с Олимпиакос играят на 24 февруари във Валенсия. Неговото предпочитание е на 100 %, само че първо, да не му създадат проблем от клуба и да е здрав. За страдание няма метод да бъде в Румъния, а там мачът ще бъде доста сложен “, добави Росен Барчовски.

Като старши треньор и на баскетболния ЦСКА той съобщи, че е удовлетворен, че българските играчи имат значима роля в съставите и на „ алените “, и на Левски. „ Доволен съм от това, че българските тимове имат огромна роля и ще я имат, несъмнено “, сподели Барчовски.

На въпрос дали през годините, в които ЦСКА нямаше мъжки състав в елита на България, е продължавал да има вяра, че още веднъж ще има огромно дерби с Левски или е губил вяра, треньорът отговори:

„ Имаше някаква вяра в областта на фантазиите, а в един миг доста избледня, мислех, че в никакъв случай няма да стане. Надежда ми даваше това, което Роберт Гергов и Александър Чакмаков правеха – пъклен настойчиво си градяха школата и в един миг слънцето изгря, което демонстрира, че човек в никакъв случай не би трябвало да губи религия. Вчера си мислих, че въобще не знам какво да чакам, а съм взел участие в десетки такива мачове и настроението постоянно е било приповдигнато. Сега не знам. Не мога да си показва дали залата ще се изпълни или няма, само че нека, тъй като си мисля, че публиката е зажадняла, само че да забележим в понеделник. “

Левски приема ЦСКА на 21 ноември от 19:00 часа в зала „ Универсиада “ в София.
















































--> -->
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР