Старши треньорът на националния отбор по бадминтон Петя Неделчева заяви,

...
Старши треньорът на националния отбор по бадминтон Петя Неделчева заяви,
Коментари Харесай

Петя Неделчева: 2022-а е успешна година, очаквам три квоти за олимпийските игри в Париж

Старши треньорът на националния тим по бадминтон Петя Неделчева съобщи, че 2022 година е била сполучлива за спорта със извоюваните две европейски трофеи на Стефани Стоева/Габриела Стоева и на Калояна Налбантова при девойките до 19 години.

" За мен това е една сполучлива година, като имаме поради рецесията в страната, а и в целия свят. Успяхме да спечелим две eвропейски трофеи - Габриела и Стефани в двойките дами и Калояна Налбантова при дамите под 19 години. Спечелихме поредност от шампионати, международна купа, европейска купа. Националният тим и всички състезатели включени в него се показаха на равнище. Надявам се идната година да имаме още по-големи триумфи, изключително в олимпийската подготовка ", добави най-успешната състезателка от близкото минало.

Според Неделчева България може да завоюва три олимпийски квоти за Игрите в Париж 2024.

" Голямата ни цел през 2023 година са Европейските игри, тъй като няма да имаме Европейско състезание. За там се надявам да спечелим оптимален брой квоти, най-вероятно ще бъдат четири. За олимпийските игри в Париж 2024 се надявам на три квоти ", добави тя.

През уикенда България победи Финландия с 3:0 и се класира за финалите на Европейското състезание за смесени тимове, което ще се организира от 14 до 18 февруари идната година във Франция.

" За следващ път българският тим, сподели че е част от елита в Европа. Успяхме да спечелим тази не доста лесна подготовка. Всеки един играч има самостоятелна стратегия. на 6 януари сестри Стоеви пътуват за Азия, където имат два шампионата, може и да станат три. Другите състезатели във втората седмица на януари ще вземат участие на шампионат в Естония. След това имаме държавно състезание и чак по-късно, през втората седмица на февруари, ще бъде Европейското състезание за смесени тимове ", сподели още Неделчева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР