Старши треньорът на националния отбор на Коста Рика по футбол

...
Старши треньорът на националния отбор на Коста Рика по футбол
Коментари Харесай

От лагера на Коста Рика: Тръгваме си от Мондиал 2022 с високо вдигнати глави

Старши треньорът на националния тим на Коста Рика по футбол Луис Фернандо Суарес съобщи, че е горделив от представянето им на Световното състезание в Катар, макар отгпадането още в групите. И също по този начин добави, че цялата делегация на Коста Рика напуща Катар с «високо вдигнати глави.

Коста Рика завърши с Мондиала след 2:4 от Германия в последния си мач в група Е, само че преди този момент победи Япония с 1:0. Тежкото проваляне на старта с 0:7 от Испания обаче предопредели и крайното им класиране в доста огромна степен. По този метод те отпадат още в групата на второ следващо Световно състезание, откакто и в Русия имаха подобен резултат.

" На това Световно състезание показахме какво е Коста Рика. Спокоен съм и си тръгваме с високо вдигнати глави. Толкова съм горделив от тима! Това са едни доста специфични момчета. Гордея се с тях, повече от всеки различен път преди ", съобщи селекционерът на отбора Луис Фернандо Суарес след края на срещата с Германия пред медиите.

" Тръгвам си от Катар печален, само че не тъй като загубихме от Германия, а тъй като отпадаме. Трудно е да приемеш този процес като треньор, още повече на Световно.

" Но това сме ние. Бяхме себе си против Япония и против Германия. Най-важното е, че този тим има голям капацитет за възстановяване. През идващите четири години има неща, които би трябвало да променим, само че би трябвало и да надградим това, което създадохме в последните 4 години ".

Колумбийският експерт също по този начин сподели, че доста от младоците ги чака блестящо бъдеще.

Попитан какви са проектите му за идващото Световно състезание през 2026-а година, той сподели: Няма по какъв начин да мислим толкоз напред. Сега би трябвало да се фокусираме върху КОНКАКАФ Голд къп и би трябвало да покажем нещо друго от нашия футбол в Централна Америка ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР