Старши треньорът на националния отбор на Гана по футбол Ото

...
Старши треньорът на националния отбор на Гана по футбол Ото
Коментари Харесай

Гана се прицели в полуфинал на Мондиал 2022

Старши треньорът на националния тим на Гана по футбол Ото Адо съобщи, че той и възпатинаците му са се насочили към елиминациите на Световно състезание за първи път от 12 години насам.

" Черните звезди ", както е прякорът на ганайците, доближиха до четвъртфинал през 2010-а година на Мондиала в Република Южна Африка и това е най-хубавото им показване въобще. Ото Адо не вижда причина това да не се повтори и в този момент или даже да бъде усъвършенствано достижението. Никога африкански тим не е играл полуфинал.

" Надяваме се първоначално да достигнем осминафиналите. Имаме добър състав и можем да победим всеки съперник в нашата група, разяснява Адо пред организация ДПА преди откриващия мач за отбора му против Португалия на следващия ден в Доха.

Уругвай, който много спорно отстрани африканския тим през 2010-а година, както и Република Корея са другите два състава в потока. Ганайците се усещат в добра форма, със самочувствие, откакто се постановиха с 2:0 над Швейцария в контрола предходната седмица.

Гана не съумя да играе на предходното Световно в Русия преди четири години, а в този момент ще се показа с много сериозен брой футболисти, които не са родени в страната. Голяма звезда в отбора е Иняки Уилямс, нападател на Атлетик (Билбао). Самият треньор пък е от Хамбург и с немски паспорт.

" Имаме доста нови футболисти, а също и такива, които идват при нас откакто са сменили националността си. Така че е значимо да растем дружно като тим и играчите да опознаят моите хрумвания. Но има и още нещо. Надявам се родените в Европа футболисти да имат повече самочувствие и да го предадат на останалите, споделя някогашният атакуващ полузащитник, носил екипите на Хамбургер ШФ и Борусия (Дортмунд).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР