Старши треньорът на националния отбор на Франция по футбол Дидие

...
Старши треньорът на националния отбор на Франция по футбол Дидие
Коментари Харесай

Дешан: Жюст Фонтен е и ще остане легенда на националния отбор на Франция

Старши треньорът на националния тим на Франция по футбол Дидие Дешан изрази страдание от новината за кончината на Жюст Фонтен. Бившият френски национал умря на 89-годишна възраст.

През 1958 година той вкарва 13 гола на Световното състезание в Швеция - достижение, което не е изравнено и до през днешния ден.

" Смъртта на Жюст Фонтен ме натъжава по този начин, както би натъжила всички, които обичат футбола и нашия народен тим ", декларира Дешан.

" Жюсто е - и ще остане - легенда на тима. Нападател, който с 13-те си гола във финалната фаза на международното състезание, сложи връх, неподобрен и до през днешния ден. Жюсто беше необикновено благ човек и почиташе ужасно доста всички, които го наследиха в тима на " сините ". Неговата връзка с френския тим бе мощна и откровена. Изказвам най-дълбоките си съболезнования на фамилията му и на всички, които усещат болежка през днешния ден ", споделя още Дешан, представен от Футболната федерация на Франция.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР