Старши треньорът на националния ни отбор по бокс за жени

...
Старши треньорът на националния ни отбор по бокс за жени
Коментари Харесай

Борислав Георгиев оцени представянето на националките ни на Световното първенство

Старши треньорът на националния ни тим по бокс за дами Борислав Георгиев поздрави девойките за характера и голямото предпочитание, с което влязоха в борбите на Световното състезание в Ню Делхи. Съставът ни ще остане до края на седмицата в индийската столица, като продължава да прави спаринги, откакто завърши присъединяване си на шампионата.

Георгиев съобщи, че не е удовлетворен от крайните резултати, само че в това време не може да не регистрира старанието и развиването, което вижда в състезателките. „ Ние дойдохме в Индия, с цел да спечелим медали и да се представим оптимално добре. Предвид че нямаме орден, не мога да кажа, че съм удовлетворен, като резултати. Но въпреки това би трябвало да се регистрира и забележимия напредък в играта на девойките, както и самото им показване. За мен Светлана Каменова победи международната шампионка Лин от Тайван с 2:1 рунда. Тя завоюва първия и третия изрично, само че решението е такова, каквото е. Факт е, че преди срещата видяхме треньорския щаб на тайванката да я кара да търси мръсната игра, да влиза с глава, да хваща и да блъска. Тя направи тъкмо това през цялата среща, само че ние ще вземем реванш, бъдете сигурни. При Севда, която също можеше умерено да вземе орден, се получи противен случай с коляното. Тя играе към този момент няколко години със скъсани кръстни връзки и в началото ни позволиха да поставя наколенка. В деня на откриването споделиха, че не може да я поставя. Това нея я разконцентрира и макар че беше облепена, непрекъснато ни правеха забележка, което оказа въздействие. На четвъртфинала се получи и едно рухване в първия рунд, след което Севда получи болки в коляното и не съумя да влезе оптимално в останалите два рунда. Не приказвам за оправдания, а за действителни обстановки, които повлияха “, сподели от Ню Делхи Георгиев.

Треньорът добави, че загубите на Златислава Чуканова, Венелина Поптолева и Аслъхан Мехмедова също бяха регистрирани в доста равностойни срещи, само че и трите имат капацитет, който занапред ще осъществят. Колкото до обстановката със Станимира Петрова и нейното положение, той съобщи: „ Важното е, че тя е добре и е с нас непрестанно. Възстановява се и несъмнено, всички съжаляваме, че не съумя да играе. Дали щеше да завоюва орден, никой не може да каже, само че беше готова за подобен. Имаме страховит колектив, девойките я поддържаха, както и тя тях по време на срещите им. Отборът е на равнище и съм удовлетворен, че имаме страхотна сплав. Имаме към три месеца до Европейските игри, в които да продължим да надграждаме и да преследваме спечелването на три квоти в Полша за Олимпийските игри следващата година “.

България приключи присъединяване си на Световното състезание в Ню Делхи с две влизания в Топ 8. На крачка от медалите останаха Севда Асенова (48 кг) и Светлана Каменова (57 кг). Отборът ни се връща от Индия в понеделник.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР