Старши треньорът на Локомотив София Станислав Генчев даде пресконференция преди

...
Старши треньорът на Локомотив София Станислав Генчев даде пресконференция преди
Коментари Харесай

Станислав Генчев: Аз и футболистите вярваме, че можем да отстраним ЦСКА 1948

Старши треньорът на Локомотив София Станислав Генчев даде конференция преди утрешния реванш от полуфиналите в шампионата за Купата на България, в който неговият отбор се изправя против ЦСКА 1948.

" Железничарите " гостуват на стадиона в Бистрица в сряда вечер от 19.00 часа след загуба с 2:3 в първия дуел, само че все пак Генчев и неговите футболисти към момента имат вяра, че могат да отстраняват " алените ".

" Надявам се на следващия ден да създадем добър мач. Това, че сме изгубили с 2:3 домакинската среща, дава преимущество на съперника, само че въпреки това правилото че няма гол на непознат терен ненапълно ни облагодетелства, тъй като и минимална победа може да вкара мача в продължения. Нищо не е изгубено. Говорих с футболистите, те имат вяра, че можем да реализираме победа ", съобщи Генчев.

" Ще създадем всичко допустимо да зарадваме нашия притежател и почитатели с добра игра и победа и да видят тима на край. Имаме известни проблеми, през днешния ден е последната подготовка и след нея ще разберем какъв ще бъде съставът. Надявам се контузените футболисти да са в оптимално положително положение. В подобен дуел е значимо да се употребява цялостният капацитет на тима ", сподели още младият ментор.

Наставникът на " червено-черните " разяснява и слуховете, свързани с неговото бъдеще след края на сезона, като отхвърли изцяло информациите, че може да поеме различен отбор и разкри, че тези трудове не се отразяват добре на неговите футболисти.

" Първо, всичко, което се написа, не дава отговор на истината. Изключително ми е неприятно, че преди мача с Левски се писа, че вероятно мога да сменя Мъри Стоилов. Никога по никакъв мотив не е имало диалози с Левски. Миналата седмица ме писаха, че мога да стана треньор на ЦСКА 1948. Предстои ни полуфинал с тях. Абсолютно мога да подсигурявам – в никакъв случай по никакъв мотив не е имало диалози с ЦСКА 1948. Днес, доскоро, прочетох, че ще ставам треньор на Ботев Пловдив. Абсолютно същото нещо – в никакъв случай не е имало диалози, изключвам зимата, когато имаше интерес, само че тогава беше напълно друго. Последните месеци не е имало и една дума диалози, с който е да тим. Това не въздейства добре в съблекалнята – неяснотата, която има в тима, притежателят и треньорът дали остават или не, футболисти с изтичащи контракти. Събира се, въздейства отрицателно. Искам футболистите да намерят сили, най-много морални, да превъзмогнат всичко това, да мислят единствено за мача и да дадат най-хубавото от себе си. Това е най-важната ми задача –да успокоя съблекалнята ", показа някогашният треньор на Лудогорец.

Станислав Генчев приказва още и за разтърсванията в Локомотив София, които бяха провокирани от решението на президента Иван Василев да напусне клуба.

" Неприятно е, когато притежателят желае да напусне клуба. Всички знаем какво е направил Иван Василев за Локомотив София - от окръжните групи до едно доста добре показване в Първа лига. Неприятно е за футболистите ", съобщи наставникът на столичните " железничари "

" Хубавото е, че той персонално съобщи пред управлението, че всичко, което е поето като ангажимент към футболистите, ще бъде изпълнено, с цел да има някакво успокоение. Вижда се това напрежение. Играчите непрекъснато питат какво се случва. Не е приятна ситуацията. Най-малко сме очаквали след този сезон да се случи нещо сходно. В диалог с него той ми съобщи, че ще е безапелационен и ще се отдръпна ", приключи Станислав Генчев.

Локомотив София преследва своя първи край в шампионата за Купата на България от сезон 1994/95 насам, когато " червено-черните " стигат и до трофея след триумф с 4:2 против Ботев Пловдив.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР