Старши треньорът на Локомотив София - Станислав Генчев даде интервю

...
Старши треньорът на Локомотив София - Станислав Генчев даде интервю
Коментари Харесай

Станислав Генчев: Като треньор трябва да знаеш и как да сменяш гуми

Старши треньорът на Локомотив София - Станислав Генчев даде изявление за " Домът на футбола ".

" Ако изключим последния мач, който загубихме от Берое и аз бих споделил, че представянето ни е доста положително. Остана горчевина от последния кръг. По-скоро представянето ни е приемливо, почти сме на мястото, което и аз чаках преди шампионата ", разяснява той.

" В началото беше много мъчно, пет съществени футболиста напуснаха, трябваше да вършим промени. Новите хорите, които се присъединяваха, някои от тях не бяха играли дълго време, трябваше да ги подготвим индивидуялно. Трябваше футболистите да свикнат един с различен, всичко това лишава време. Най-хубавото е, че започнахме със загуба и по този начин до края на полусезона не претърпяхме две поредни загуби, след всяка една реагирахме уместно и имахме позитивен резултат. За нас всяка една точка е доста значима ", съобщи наставникът на Локомотив София.

" Когато започнахме подготовка, ние се запознавахме. В процеса на работа мисля, че завоювах доверието на футболистите, както и те моето. В отлични взаимоотношения сме, не е имало кавги. Това е необичайност в българския футбол "

Той разяснява и мача, който ще остане най-дълго време в съзнанието му:

" Може би мача с Левски, който спечелихме с 3:2. Левски бяха в доста добра форма, ние два пъти повеждахме, а те два пъти ни изравняваха. Левски беше допунсал единствено 1 гол в последните си 7-8 мача, а ние им вкарахме 3.Мисля, че точките които имаме са обективни. Завършваме осми, можеше да сме седми, или девети. Едно място не е съдбовно. За нас беше извънредно значимо да стартираме да си играем домакинските мачове на нашия стадион, атмосферата е напълно по-различна. Започнаха да идват от ден на ден и повече почитатели "

" Аз мисля, че в никакъв случай до момента не е имало толкоз млади треньори в Първа лига. Пътият е на младите. Много сила се изисква. Треньорите все по-млади стартират да работят и да завършват кариерите си. Такава е наклонността в международния футбол, по този начин би трябвало да е и в България - да се дава късмет на младите. Всички знаем, че футболът в България не е доста добър, само че доста мъчно се играе тук, особено когато си футболист. Адаптацията е доста сложна. Същото важи и за задграничните треньори. Малко са хората, които идват тук и съумяват като треньори. Рискът в привличането на непознат футболист е огромен точно поради акомодацията и метода на живот. Един български треньор би работил по-добре в чужбина, изискванията са по-добри. Един треньор тук би трябвало да схваща от всичко, от време на време се постанова да оказва помощ и на водача на рейса да смени гумата ", показа още треньорът.

" Един от проблемите проблеми в България е че търсим резултати бързо. Трябва да се работи стратегия, която да се следи 5-10 години. Има една вълна от млади положителни български футболисти, които им дават късмет в националния тим. Трябва да се види по какъв начин ще се развият, тъй като от време на време младите като се показват добре и медиите ги похвалят повече, те изхвърчат във въздуха и не помнят да играят футбол. Ако млад футболист излезе в чужбина и влезе в една добра конюнктура, това ще е добре. Ако един футболист желае да израства би трябвало да мисли единствено за футбола "

Треньорът на Локомотив София бе запитан и дали повече хора от школата на " червено-черните " ще намерят място в първия тим.

" Ние и в този момент имаме. Красимир Милошев е от школата. Вальо Николов е всеки мач в групата. И в този момент имаме хора. Аз бих се радвал, колкото може повече деца от нашата школа да намират място в първия тим. Не е задоволително да си млад, с цел да получиш късмет "

" Може би ние сме единственият тим, дружно с Ботев,  който от началото играе по един метод. Всички други сменят тактиките. В началото на сезона аз не мислех, че тима ще играе по този метод, само че като се прибрахме от лагера преди сезона преценихме, че ще играем с трима централни бранители и бекове. Отбор се гради постепенно, жанр на игра се гради постепенно. Вече играхме против всевъзможни обединения против нас. Това е плюс за тима. Придобихме опит и сигурно ще прилагаме този метод на игра "

" Купата е най-краткият път към европейските шампионати. Излизаме за победа. По пътя ни се изправя доста сериозен тим от Втора лига. Сега концнтрацията ни е напълно върху Спартак Плевен "

Станислав Генчев бе запитан и за идното Световно състезание и на кой тим стиска палци:

" За първи път се организира Световно по това време, ще бъде много непредвидимо. Очаквам да има изненади. Аз залагам на Аржентина и Бразилия да станат международни първенци. Всички тимове имат доста мощни футболисти, доста ми се желае Аржентина да стане първенец, най-много поради Лионел Меси. Ще виждам, там са събрани освен най-хубавите футболисти, само че и селекционери. Доста ми е забавно по какъв начин селекционерите сплотяват футболистите за късото време, с което разполагат ", приключи Генчев.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР