Старши треньорът на Локомотив Пловдив – Александър Томаш, говори на

...
Старши треньорът на Локомотив Пловдив – Александър Томаш, говори на
Коментари Харесай

Томаш бесен: Това е престъпление спрямо отбора и публиката, имаме проблем в резултатността

Старши треньорът на Локомотив Пловдив – Александър Томаш, приказва на конференцията след равенството 1:1 против ЦСКА 1948. Той остана на мнение, че казусът на тима е, че не бележи ситуациите си, а не толкоз от игрова позиция.

„ Мога да кажа, че заслужавахме повече успеха, с чиста съвест, предвид на играта след 23-24-25 минута. Необяснимо за мен през първите минути не бяхме това, което говорихме преди мача. Влязохме безгрижно, не като дами, а още по-зле. Много непредизвикани неточности, които дадоха опция на ЦСКА да поведе в резултата и им вдъхна някаква убеденост. След това съумях аз и екипът да бъдем съсредоточени и нападателни, когато топката е в нас, а не, когато сме без нея. Успяхме да излезем от пресата, създадохме няколко обстановки, спечелихме дузпа. Създадохме 100%-ова обстановка, като това е закононарушение по отношение на тима и публиката за държанието на един-двама да довършим съперника още през първото полувреме. През второто полувреме ние бяхме тимът, който сътвори задоволително обстановки и положения. Ситуациите, които създадохме от игрова процедура на тима против Берое и ЦСКА 1948, не мога да си обясня по какъв начин не ги вкарваме. Това си е наш проблем и очевидно би трябвало да работим върху това нещо “.

„ Винаги има върху какво да работиш. На анализа на последния мач им демонстрирах 12 обстановки, от които пет стопроцентови за гол. Ако не си вкараш ситуациите, не може. Ние сме подобен тим, който неизбежно ще сгреши, и ще ни основат някаква обстановка. Всеки един може да сгреши на терена. Това не би трябвало да ни тормози. Но това очевидно е проблем, в случай че не съумяваме да си вкараме обстановките “.

„ По-добре да не ги усещате тези страсти. На фона на играта, която виждам, вместо ние да победим, което е обикновено, естествено, че не е прелестно. Не желая да встъпвам в тази материя, по-добре да си виждам в спортно0техническата част “, съобщи Томаш във връзка с анулираната дузпа за ЦСКА 1948 и алените картони на Ангел Лясков и Елитн Джордж в края на мача “.

„ Ние нямаме проблем игрови. Имаме проблем в резултатността. Резултатът за мен не е фактор, а разследване от работата. Трябва да продължаваме по същия метод, неизбежно ще пристигна. Да, не би трябвало да се огъваме. Може би това е тест за този тим дали ще отиде на последващо равнище. Ние успяхме да изградим жанр и метод на игра. Всеки един тим, като стартираме с ЦСКА 1948, Левски, ЦСКА какъв почит имаха против нас. Когато ни победиха ЦСКА и какви неща приказва техния треньор на полувремето, все едно сме Реал Мадрид. Това го правя оценка, това е с помощта на цялата работа на екипа, на футболистите, на всички. Но тук е моментът дали ще прескочим и да отидем на последващо равнище. Да прекарваме спада не в игровия проект, а като ефикасност. За мен това ще помогне, че от края на юли до октомври бяхме водачи в шампионата. Един душевен товар ще падне от футболистите и се надявам да е по този начин “, съобщи Томаш.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР