Старши треньорът на Локомотив Александър Томаш, изпълнителният директор Павел Колев

...
Старши треньорът на Локомотив Александър Томаш, изпълнителният директор Павел Колев
Коментари Харесай

Павел Колев: Ситуацията в Локомотив е динамична, ще има още промени

Старши треньорът на Локомотив Александър Томаш, изпълнителният шеф Павел Колев и спортният Илко Пиргов приказваха преди първата подготовка на отбора за новата година.
Прочетете още
" Доста неща се трансформираха от началото на декември. Има смяна в собствеността на клуба и оттова нататък клуба е в развой на проформулиране на задачите си. Има много неща, които ще се вземат решение в придвижване. Промени предстоят и те се случват и сега. Имаме нови футболисти, нови цели - да се заздрави положението на клуба. Ще има Общо заседание, което ще бъде планувано скоро и ще има нов съвет на шефовете. Може да има диалози с обособени футболисти за техните заплати, само че няма да има сериозна смяна в бюджета. В топ 6 Локомотив е на едно от последните места по заплати. Може да има спомагателна спестовност, само че няма да е има фрапантно понижаване на заплатите. Банковата сметка е със запор от Национална агенция за приходите. Проблемът е поради актуализация на данните на компанията, само че ще се оправим с този проблем до дни. Няма да имаме проблем с лицензирането. Въпросът е да се погасяват отговорностите към страната. Не би трябвало да се позволява месеци наред да не се заплаща. Още нямаме решения за използването на пространствата на стадиона. Има мнение на правния отдел на Общината, което се чака и по-късно ще беседваме какви са опциите. В това съглашение би трябвало да се включи и южната естрада, тъй като там попада единствено естрада Бесика. Динко и Евандро имат контракти с клуба. Хоркаш е тук и стартира тренировки, а в сряда Евандро ще е на тренировки. Към Динко Хоркаш има сериозен интерес. Вече зависи какви предложения ще има към него, а за Евандро няма съответен интерес. Кристиан Мендоса към този момент не е футболист на Локомотив, а Милош Петрович не желае да разтрогне и той има контракт до декември 2024. Не изключвам да се разберем и да се разделим с него. Не сме единственият клуб от елита, който остава в България. На този стадий преценихме, че това ще натежи на бюджета. Нямаме избор с играчите с изтичащи контракти. Лошото е, че те към този момент оказват помощ да подпишат прелиминарен контракт и през лятото да изоставен без пари. Играчите, които не желаят да преподпишат няма да са пейката, само че ще търсим техни други възможности и несъмнено тези футболисти няма по какъв начин да са всеки мач на терена. ", заяви Павел Колев.

" Ситуацията в Локомотив е динамична. Аз съм експерт. Искам да имаме лагер в чужбина, само че се преценявам от това решение да останем в Пловдив. Ако всичко е наред Мартин Райнов ще подпише контракт. Ще има повече футболисти на проби. Не може да си позволим ние да си избираме футболисти. Ще търсим играчи, с цел да се подсилим. Имаме 4 индивида на проби. Няма незаменими играчи. Отстрани видяно нещата наподобяват трагични, само че може да бъдем по-добри от първия полусезон. Подготовката и селекцията ще бъдат ден за ден. Целта е да сме първенци. Не са водени договаряния за нов контракт с мен ", съобщи Томаш.

" Работи се въз основата в Тракия и до септември - октомври няма по какъв начин да влезем в нея. Всички ние искахме да се приготвяме в Турция, само че практиката демонстрира, че тимове и като Черно море и ЦСКА 1948 също остават в България и ще се опитаме да се подготвим по най-хубавия метод за втория полусезон. Контролите са контрактувани, само че взаимозависимост от метеорологични условия ще решаваме къде ще се проведат. ", съобщи Илко Пиргов. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР