Старши треньорът на литовския национален Валдас Иванаускас събра състава, който

...
Старши треньорът на литовския национален Валдас Иванаускас събра състава, който
Коментари Харесай

Литва стряска родните национали с ветерани

Старши треньорът на литовския народен Валдас Иванаускас събра състава, който ще се срещне с тимовете на Северна Ирландия, България и Италия в квалификациите за международното състезание през септември.

На 2 септември литовците ще одобряват тима на Северна Ирландия, а по-късно пътуват до България, където на 5 септември ще се срещнат с нашите. "Жълто-зелените " ще завършат прозореца от интернационалните мачове с пътешестване до Италия и ще се изправят против новите европейски италиански първенци на 8 септември.

Сред поканените от треньора Валдас Иванаускас има както завръщащи се, по този начин и за първи път поканени футболисти. Вратарят Ернестас Шеткус, Вайдас Славянкас и Линас Климавичюс се завръщат в националния тим след известна пауза, до момента в който за първи път бяха поканени бранителят на Жалгирис (Вилнюс) Каролис Узела и крилото на "Паневежис " Елигиус Янкаускас. 36-годишният Шеткус се връща за първи път от 2019-а година насам, само че най-вероятно ще бъде първи избор най-малко за първите два мача.

В треньорския щаб също има ново лице и това е германецът Давид Бергнер, който ще оказва помощ на Янкаускас както в разузнаването и анализите, по този начин и в работата на тренировките на терена.

"Очакват ни три виновни, забавни мача за квалификациите. Както загатнах на първата си конференция, беше образуван треньорски състав и бяха извършени договаряния с немски експерт. Не бяха лесни, беше решено Давид Бергнер да бъде вторият асистент в националния тим. Играл е дълго време на високо равнище в Германия, стартира треньорската си кариера в тимовете на Република България Лайпциг. Сега ще бъде с нас ", показа Иванаускас своя нов асистент.

По въпроса със състава за трите мача, треньорът сподели: "Има промени, има нови хора. Процесът на подмладяване тече, само че ни предстоят три мача, които са значими за класирането в групата. Познавайки ситуацията на играчите в клубовете, пробвам се да групирам всяка информация след всеки уикенд, дали има травми, други проблеми. В момента сме избрали тези играчи и ще изчакаме да забележим на подготвителния лагер по какъв начин ще вървят нещата ", описа треньорът на Литва.

Той добави, че има гении от младежкия и от юношеския тим, само че не е поискал да ги взима поради значимите мачове, които предстоят за тези обединения.

Мачовете са с персонална стойност за капитана на тима Саулиус Миколюнас, който има 96 мача. Ако играе и в трите срещи, ще запише 99 дуела с екипа на страната. И за момента той е рекордьор за Литва, по този начин или другояче. Втори с 84 мача е актуалният ментор на Жалгирис (Вилнюс) Андриус Скерла с 84.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР