Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция преди утрешното

...
Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция преди утрешното
Коментари Харесай

Станимир Стоилов: Имаме огромен потенциал, 13 години бях далеч от Левски заради интриги и псевдо собственици

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде конференция преди утрешното домакинство на неговия отбор против Ботев Враца в среща от 23-ия кръг на Първа лига.

" Сините " одобряват своя противник в събота (11 март) от 17.30 часа на стадион " Георги Аспарухов " в търсене на втори следващ триумф в българското състезание.

Ден преди срещата Стоилов съобщи, че неговият тим разполага с огромен капацитет и изрази вяра, че успеха над Хебър ще повлияе добре на футболистите.

" Мисля, че имаме голям капацитет. Футболистите ни са млади, занапред стартират да натрупат футболно самочувствие. Имат проблеми, които са решими. Този тим на Левски, даже без прехвърляния, в идващите две години може да бъде в битката за купата. Разбира се, в случай че напра. Привържениците ни следват. Дори при серията от мачове без победа, стадион " Герена " и този в Пазадржик са цялостни с наши почитатели ", стартира Стоилов.

" Иска ми се успеха над Хебър да е повлияла добре, само че в последна сметка едва ли този аршин би трябвало да е някакво огромно ходило за Левски. Играчите ще имат на следващия ден опцията пред нашите последователи да покажат положително равнище. Имахме тотално предимство над Хебър и спечелихме. Не мога да кажа, че не съм удовлетворен от ритъма и динамичността в Пазарджик. Основното е тимът всеки мач да играе по-добре и по-добре и да побеждава ", добави той.

Наставникът на " сините " показа още, че ще бъде доста значимо за футболистите да се абстрахират от цялостния стадион и да са наясно, че против Ботев Враца ги чака сложен мач против противник, който е затруднил доста съществени отбори досега през акцията.

" Тренираме всеки ден да ставаме по-добри. Ако се натрупат поредност победи, обикновено е футболното самочувствие на играчите да се усили и оттова да пристигна по-голямата убеденост. Другото значимо нещо е да сътворяваме положения. Най-важното за нас е да работим и да играем с нужното равнище, с цел да може да радваме хората. Играчите би трябвало да се абстрахират от ситуацията и да играят по най-хубавия метод. Те също са живи същества и наблюдават медии и обществени мрежи. Дори да не продадем един билет, знаете, че имаме 6000 продадени карти. Минимум 6 000 индивида ще има на следващия ден на мача, няма причина играчите да мислят за други неща, с изключение на за победа и хубава игра ", сподели Стоилов.

" Можем да кажем единствено суперлативи за тима на Ботев Враца. Имаха сполучливи мачове против ЦСКА 1948, Славия, затрудниха Локомотив Пловдив като посетител. Враца направи съществено израстване. Държа моите футболисти да бъдат извънредно съсредоточени. Да не си вкарват в главите, че има лесни мачове, тъй като това може да сътвори проблеми ", показа българският експерт.

Накрая на конференцията Станимир Стоилов съобщи изрично, че не в никакъв случай не бяга от отговорност и добави, че ще продължи да работи за идеята " Левски ", до момента в който почитателите са на стадиона.

" Моята истина я споделих още в Дубай. Имахме оферти за футболисти, които бяха отказани в края на трансферния прозорец. Неофициално имахме оферта за наш футболист към 2,5 милиона евро. Прецени се, че не би трябвало да се продават, като повода е може би, че се чакаше договорката за продаването на клуба. Тогава щеше да има съществени вложения и нямаше да сме подвластни от тези пари. Казвам, че имаше предложения почти за 6 милиона, може да са 5 200 000. Това е истината, можем да я потвърдим с документи. Не тичам от отговорност, от решения. Не съм лъгал в никакъв случай за Левски и ще бъде по този начин. Най-лесно ми е да си почивам. 13 години бях надалеч от Левски, поради интриги и псевдо притежатели ", разкри " синият " ментор.

" Докато почитателите са на стадиона, само ще вземам участие в работата за спасението на Левски и в спортно-техническата част. Каквото не ми харесва, съм го споделил на който би трябвало, не си мислете че го споделям единствено на вас. Спортно-технически в никакъв случай не съм имал проблеми, тъй като решенията са единни. От финанси не разбирам доста, моята работа е да развия футболен бизнес. Преди футболистите ни костваха 0 лв., а в този момент спорим дали има предложения за 5 или 7 милиона. Когато пристигнах, имаше една закъсняла повиквателна за националния тим, а в този момент имаме трима национали на България и още трима чужденци, без да броим младежи и юноши. Моята работа е да създавам бюджета на клуба. За Национална агенция за приходите се надявам спонсорът да си извърши уговорките, както и да се изплащат постоянно заплатите на футболистите ", приключи Станимир Стоилов.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР