Старши треньорът на Левски Николай Костов съобщи, че сините ще

...
Старши треньорът на Левски Николай Костов съобщи, че сините ще
Коментари Харесай

Николай Костов обяви, че Левски се разделя с Роналдо, Краев и Петрис

Старши треньорът на Левски Николай Костов заяви, че " сините " ще се разделят с някои от основните си футболисти. Трансферът на Роналдо бе финализиран през днешния ден и той към този момент е състезател на съветския ФК Ростов. Роналдо направи своя дебют със „ синята “ фланелка на 9 юли 2022 година. За Левски записа 66 мача и 11 гола във всички шампионати.

На конференция Костов разгласи още, че Жереми Петрис и Андриан Краев не са подписали нови контракти с клуба.

" Много сме разочаровани от обстановката с Петрис и Краев, направиха се оптимални условия – обещаваха ни от самото начало, по този начин се случиха нещата, че играчите към този момент са ментално с новите си тимове. В придвижване ще търсим техни заместници. Знаете какъв брой значими бяха тези двама футболисти за нас – отнесохме се доста правилно към тях, в този момент би трябвало да действаме в придвижване. За нас цел номер 1 беше да запазим състава си – нямаме доста благоприятни условия да сме интензивно на пазара. Това са играчите, с които ще се разделим, и позициите, на които ще търсим играчи “, изясни още Костов.



Той разгласи, че затова двамата футболисти няма да пътуват с отбора за лагера в Турция.

Иначе футболистите на Левски направиха първа подготовка за годината. Те организираха занятие на помощното игрище с неестествен терен на стадион " Георги Аспарухов ".

Левски отпътува на 14 януари за Белек, където ще изиграе общо девет контроли. Първата е против унгарския Вашаш на 17 януари, а последната против Рига (Латвия) на 7 февруари. Отборът се прибира в София ден по-късно.



Относно декларацията на Левски, в която клубът опроверга информациите, че се интересува от играчи от родния шампионат, Костов съобщи, че няма съответни имена, към които да са се насочили.

„ За български футболисти прочетох много имена, за които забавно, че не сме проявявали интерес. Всички български футболисти са забавни за Левски, само че най-важни са левскарите. Нямаме съответни имена, към които да сме насочили вниманието си. Очакваме Билал Бари да бъде в доста положително положение, само че ще бъдем деликатни към него, би трябвало да го щадим. Иван Андонов трябваше да направи мач за първия тим, грешката е моя, че не му дадох късмет – ние го следим и го харесваме, ще получи шансове, с цел да може да влезе в конкуренцията за вратарския пост. Ван дер Каап ще продължи да бъде включван, това бе по този начин и преди да преподпише “, изясни още треньорът на „ сините “ във връзка с завръщащия се след дълго лечение на контузия Билал Бари, както и преподписалите през днешния ден Келиан ван дер Каап и Иван Андонов.

" Задължително ще се борим за евротурнирите. Целта ни напролет е да печелим победа във всеки мач. Това ще ни разреши да се доближим до челните места ", съобщи наставникът на Левски.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР