Старши треньорът на Левски“ Делио Роси предвижда стартов състав без

...
Старши треньорът на Левски“ Делио Роси предвижда стартов състав без
Коментари Харесай

Делио Роси пуска десетима чужденци срещу ЦСКА-София

Старши треньорът на „ Левски “ Делио Роси планува стартов състав без българи измежду полевите играчи за утрешния първи полуфинал от шампионата за Купата на България против ЦСКА-София.

С изключение на вратаря Божидар Митрeв италианският познавач има намерение да заложи напълно на чужденци в титулярните 11. Решението на Роси е изненадващо, защото българските играчи най-добре схващат смисъла на мача с ЦСКА-София, а в това време чужденците, с дребни изключения, с нищо не демонстрират, че заслужават повече доверието на треньора, разяснява Българска телеграфна агенция.

Юношите на " сините " Васил Панайотов и Антонио Вутов, които започнаха против „ Ботев “ (Пловдив) в последния кръг от шампионата, ще бъдат оставени на аварийна пейка, а левият защитник Иван Горанов е осъден.

От другите българи Станислав Костов има шансове да бъде титуляр против ЦСКА-София на следващия ден, въпреки че на този стадий Роси възнамерява в стартовия състав да излезе Серджиу Буш, който " се отличи " с необикновен пропуск от 3-4 метра при загубата от „ Ботев “ с 0:1 в Първа лига предишния петък.

В отбрана италианецът ще разчита на Милош Цветкович, Холмар Ейолфсон, Давид Яблонски и Афонсо Фигейредо, в средата на терена той планува да играят Хали Тиам, Роман Прохазка и Жорди Гомес, по крилата - Габриел Обертан и Паулиньо. Единствено за централния нападател Роси към момента не е решил твърдо, като ще избира  сред Буш и Костов.

В същото време старши треньорът на ЦСКА-София Стамен Белчев разчиташе на по петима българи в титулярния състав за двата мача против „ Левски “ през сезона до момента, в които " армейците " записаха победа и тъждество в тях.

За утрешната среща Белчев отново ще заложи на най-малко петима българи - Александър Георгиев, Александър Дюлгеров, Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски и Кристиан Малинов, както и на Кирил Десподов, в случай че той се възвърне от травма.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР