Старши треньорът на Гигант (Съединение) Васил Стефанов даде интервю преди

...
Старши треньорът на Гигант (Съединение) Васил Стефанов даде интервю преди
Коментари Харесай

Гигант(ът) на Югоизточна излиза срещу Нова Загора


Старши треньорът на Гигант (Съединение) Васил Стефанов даде изявление преди гостуването на Загорец (Нова Загора) в 17 кръг на Югоизточната Трета лига. Ето какво сподели наставникът пред формалния уебсайт на Гигант (Съединение):

-Господин Стефанов, какво очаквате от гостуването в Нова Загора?
-Няма да кажа, че отиваме за победа (смее се). Кой тим излиза, с цел да загуби?! Разбира се, че отиваме да спечелим, само че чакам да играем против сериозен и добре квалифициран съперник, чакам да се надиграваме и чакам съдиите да не са фактор за крайния победител!

-Записахте седем следващи победи и общо 9 мача без загуба, в които имате осем победи и един еднакъв – против Саяна. Тази серия може ли да бъде нож с две остриета – да отпусне футболистите?
-Освен това, което казахте, в последните пет дуела не сме позволили гол в нашата врата! Опитвам се да управлявам това, за което говорите – в съблекалнята всеки ден си приказваме, че би трябвало да се предпазим от подценяване, дължащо се на сполучливата ни серия. Контролираме обстановката на тренировките, желая всичко да е съществено, с цел да пренесем тази съвестност и на терена. И не на последно място – контролът идва от самите нас, футболисти и треньори, които сме стимулирани след всеки триумф да желаеме да победим и в идващия мач.

-Според мнозина Гигант (Съединение) играе най-хубавият футбол в групата. Така ли е?
-От моята уста в никакъв случай няма да чуете, че ние сме най-добре играещият тим в групата. Но без да се тормозя ще кажа изрично, че не сме надиграни в нито един мач, даже в тези със Саяна и Спартак (Пловдив), в които не спечелихме!

-Каква е задачата на Гигант този сезон с оглед краткотрайното второ място, на една точка от върха?
-Нашата цел е да спечелим, колкото се може повече точки и по този начин управлението да бъде затруднено в решението си да реши какво да прави с тима. А моята персонална цел е да се развъртвам като треньор и да имам шанса да попадна на по-високо равнище. И поради това се пробвам, до момента в който съм тук да създадем по този начин, че да сме на първо време в клсирането.

-Тоест, имате ли упоритост да влезете във Втора лига?
-Ако приказваме от чисто спортно-техническа позиция, считам, че имаме и качеството, а и базата, с цел да преследваме Втора лига. Имаме и изискванията за естествен подготвителен развой на равнище Трета лига. Всичко обаче опира до финанси и до това дали ще успеем да подсилим тима, с цел да гоним по-добро класиране. Искам да бъдем на вероятното най-високо място на полусезона.

-Като игрови капацитет с какво разполагате?
-Има момчета, на които равнището е много по-високо от Трета лига, само че по една или друга причина сега играят в Трета лига и надлежно в Съединение.

-Може ли да назовем Трета лига нужната подготовка за млади треньори?
-Трета лига може да не звучи добре, само че тимът на Съединение е подготовка, тъй като ние в действителност имаме опцията да организираме естествен подготвителен развой и сме на задоволително предно място в класирането, което, повярвайте – е от голяма важност! Преди да бъда треньор съм бил футболист и съм минал по този път. Искам да обясня на момчетата, че разликата сред второ и пето място, не е три места или пет награди по-малко, а е доста по-голяма! Едно е да си на първо или второ място – ставаш по-интересен, погледите са вперени в теб, разясняват те, гледат те. Докато в случай че си пети, осми или десети – не е напълно същото.

-Пожелавам ви с оглед положителната работа в действителност да извършите по този начин, че да затрудните управлението по отношение на бъдещите проекти на клуба.
-Благодаря ви. Аз както съм работил до през днешния ден, по този начин ще работя и идващите три седмици, както и по-нататък. Във футбола резултатите са значими, тъй като когато си първи, след време никой не си спомня какъв брой добре си играл и дали си играл противен футбол. А когато си четвърти – доста значимо, че си играл красиво, откакто не си първи…
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР