Старши треньорът на френския Пари Сен Жермен Кристоф Галтие беше

...
Старши треньорът на френския Пари Сен Жермен Кристоф Галтие беше
Коментари Харесай

Галтие и Мбапе щастливи след успеха над Юве

Старши треньорът на френския Пари Сен Жермен Кристоф Галтие беше удовлетворен от сполучливия старт на тима в Шампионската лига по футбол с домакинската победа над италианския Ювентус с 2:1.

" Имахме доста мощни интервали през първото полувреме и справедливо поведохме след два страхотни гола. Дадохме им някои шансове, само че като цяло съм доста удовлетворен от представянето на моя тим, от изнасянето на топката и взаимоотношението сред играчите. Също по този начин се защитавахме сносно. Разбира се, когато поведеш с 2:0, е значимо да реализираш и трети гол, в случай че получиш опция. Този път това не се получи за нас, което даде вяра на противника. Мачът стана отворен с шансове и пред двете порти, само че това се случва постоянно в Шампионската лига. Победа, реализирана по този сложен метод, оказва помощ на отбора да пораства ", разяснява Галтие.

" Мбапе вкара два чудесни гола. Много съм благополучен за неговата игра, удовлетворен съм от метода, по който взаимодействаха тримата ни в офанзива. А и с дейното присъединяване на футболистите по крилата, играта ни става доста жива и рискова за нашите противници ", добави той.

Килиан Мбапе осъществя двете попадения за триумфа за французите още доникъде на първото полувреме, само че по-късно той пропиля и отлична опция за хеттрик, с който можеше да даде задатък от 3:0 на парижани. 

" Не мисля, че имаше основна разлика в представянето ни в първите 35 минути и по-късно. Знаем, че имаме някои недостатъци. Пропускът ми при 2:0? Правил съм доста пропуски през живота си, ще не преставам да въвеждам доста, само че и да пропущам. Тези неща се случват по време на мачовете. Но пропуските не санкционират тима ти, а мисленето за тях. Имаме върху какво още да работим. В Шампионската лига в никакъв случай не е елементарно. Ако беше по този начин, към този момент щяхме да сме я спечелили ", разяснява Мбапе.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР