Старши треньорът на Етър Велико Търново Красимир Балъков прие съвсем

...
Старши треньорът на Етър Велико Търново Красимир Балъков прие съвсем
Коментари Харесай

Балъков: Малко късмет не стигна на Етър, сега превключвам към националния

Старши треньорът на Етър Велико Търново Красимир Балъков одобри напълно умерено провалянето на своя отбор с 0:1 от Левски в баража за Лига Европа . Това се яви последния мач на експерта отпред на „ болярите”, а оттук насетне той съобщи, че приоритет ще бъде бързото превключване към новата му роля на народен селекционер.

Като треньор на България Балъков ще направи своя дебют на 7 юни в Злин против Чехия в квалификациите за Евро 2020. Три дни по-късно одобряваме Косово на Националния стадион „ Васил Левски”.

„ Разбира се, че сезонът беше сполучлив за Етър. И преди последния мач го споделих. Щеше да бъде доста хубаво, в случай че бяхме имали повече шанс през днешния ден. Той беше на страната на Левски. Мачът беше равносилен – битка по целия терен. Ние се опитахме да избягаме от пресата, която Левски опитваше да постанова. През първото полувреме по-малко ни се получи. За жал двама опитни футболисти като Живко Миланов и Божинов ни наказаха по типичния метод: без кой знае какви обстановки и с опита си. Едно съвършено центриране и влизане, което докара до гол”, сподели Балъков пред DIEMA SPORT.

„ След като се обърне каруцата, постоянно могат да се търсят други аргументи. Наистина Флорент Боджадж е един от доста значимите състезатели за нас. Той задържа доста добре топката в предни позиции и по този начин дава късмет на останалите ни бързи футболисти да се включат и да играят. Милчо Ангелов нямаше ден през днешния ден, той се опита, само че не стана по този начин, както ни се искаше. Все отново по този начин е във футбола.”

„ Първо би трябвало да превключа доста бързо на вълна „ народен отбор”, тъй като няма никакво време. Ще се опита по най-бързия метод да предам на футболистите това, което желаеме да играят. Малко е времето, извънредно малко. Много проблеми имаме с контузени хора, с хора, които няма да играят. Ние по тази причина сме там – да ги мотивираме, да ги вдигнем и да използваме дребните си шансове.”

„ Ще излизаме всеки мач за победа, ще опитаме да вкараме самочувствие. Ще желаеме не просто да не позволяваме голове, а и да вкарваме. Ще се опитам да го предам това на играчите. Ако имаме шанс в мача против Чехия да вземем нещо, самочувствието единствено ще пристигна.”

„ Аз съм споделил доста неща на нашата аудитория. Те са превъзходни. От първия ми мач тук до последния ни подкрепяха необикновено. Постигнахме нещо доста хубаво за великотърновския футбол. Сега би трябвало да продължим по тази линия. Ние нямаме огромен бюджет като другите тимове.”

„ Всеки един българин желае да се класираме на Европейското. Не би трябвало да бягаме от нашата действителност – 15 години не сме се класирали на огромен конгрес. Трябва да оправим малко самочувствието и заряда на тима. Не, че преди не е имало, само че идват непостоянни изяви и те пречат за класиране.”

„ Големите упования вървят с моето име, не е нещо ново. Хората са доброжелателни, това е окей, въпреки че е обикновено да има и положителни, и отрицателни хора. Напълно обикновено е, до момента в който не покажем една добра игра, хората да ни поддържат напълно. Надявам се още в първия мач да покажем една хубава игра, едно положително лице, с цел да притеглим повече фенове”, приключи легендата на българския футбол.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР