Старши треньорът на Черно море Тича Дарин Великов остана доволен,

...
Старши треньорът на Черно море Тича Дарин Великов остана доволен,
Коментари Харесай

Дарин Великов: За първи път съм доволен от отбора

Старши треньорът на Черно море Тича Дарин Великов остана удовлетворен, макар поражението от Балкан.

" Това е първият мач в който мога да кажа, че съм удовлетворен от тима. Преди това имахме огромно лъкатушене в деянията си. В целия дуел се представяхме добре, само че в последните две минути в двете етапи на играта сгрешихме. Това бе съдбовно за нас. Става въпрос за една офанзива, една битка, един панер. Но не мога да бъда неудовлетворен от държанието на момчетата в мача. В последните минути ни се наложи да играем без централен нападател. Бяхме с доста лек състав и нямахме никой в подкошето. Отборът бе това, което желая да виждам. Доближихме се до това, което изисквам от играчите. И бяхме на две обстановки от това да реализираме победа. Спечелихме повече битки, само че в най-важния миг загубихме такава, която на практика реши мача. От нея получихме панер и фаул, по този начин резултатът стана друг. Но това е баскетболът, всичко се взема решение в тези моменти. Радвам се, че този път показахме чудесно държание и темперамент. Сигурен съм, че тези млади момчета във времето ще покажат още по-добра игра. Балкан може би сега е най-хубавият отбор. Водач в класирането, голям бюджет,  разчитат на доста чужденци. Ние разполагаме единствено с български момчета, които съумяха да им се опълчват ", сподели Великов.
" Това, че напуснах за 5 персонални нарушавания, съгласно мен не бе съдбовно за изхода на мача. Докато бях на терена също направих неточности, които бяха по-фрапиращи. Накрая направих фаул и панер, което считам, че е по-неприятно от напускането ми на терена за 5 нарушавания. Радвам се, че се вписах добре в тима. Получавам от ден на ден игрови минути. Миналият сезон бях контузен и нямах нито един мач в Националната баскетболна лига. Сега треньорът ми гласоподава доверие и виждам да се възползвам от всяка секунда. Плюс е за мен, че мога да играя и да оказвам помощ на съотборниците си ", сподели пък след дуела Николай Николов от домакините.
" Не мисля, че повода за нашата успеха е, че Черно море остана без високи играчи под коша. Смятам, че Черно море играе не неприятно и с по-нисък състав. Ние имахме проблеми със отбраната през второто полувреме. Бяхме изнервени, имахме опция да решим някои обстановки в нахлуване, само че не успяхме да покажем най-хубавото от себе си, тъй че да направляваме мача. Не стреляхме сполучливо от линията за три точки и не показахме добра отбрана през последните три минути ", разяснява пък Небойша Видич, старши-треньор на Балкан.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР