Старши треньорът на Берое Николай Киров заяви, че се надява

...
Старши треньорът на Берое Николай Киров заяви, че се надява
Коментари Харесай

Киров: Дано покажем наченки на по-добро лице

Старши треньорът на Берое Николай Киров съобщи, че се надява тимът да покаже първи проблясъци на по-добро лице в първия дуел против ЦСКА - София, а затвърждаването да се случи през целия шампионат. Ето какво сподели той за „ Дспорт “.

Г-н Киров какво да чакаме в игрови проект от Берое през втория полусезон?

Определено търсим смяна в нашето показване и тя би трябвало да бъде в позитивен аспект. Именно поради това направихме тези много промени. При подновяването на шампионата ще имаме проблеми във взаимовръзките сред самите играчи и обиграността на тима, само че сме поели този риск и сме поели този път.

Може ли да кажем, че на база свършената работа през зимата, в Берое гледате и в вероятност, в бъдеще, а освен съответно за втория полусезон?

Нашата цел беше това, да създадем една основа на състава, която да продължи и през идващия сезон. Именно поради това са с по-дългосрочни контракти всички състезатели, които взехме. Това от една страна, а от друга да понижим и възрастта на тима. Ние притежавахме може би най-опитният тим. Сега много спадна като възраст нашият състав, което допуска по-добро бъдеще.

Направихте напълно нов тим, сигурно времето ви за работа не е стигнало, само че по кое време може да чакаме Берое да се приближи до вашите условия?

Аз се надявам с всеки един дуел нещата да се усъвършенстват, както в едната фаза, по този начин и в другата. Няма действително по какъв начин да станат внезапно. Твърде малко мачове състава изигра в цялостната си целокупност. Виждате, че и през предходната седмица взехме нов човек в тима. За последните две седмици се причислиха трима индивида, които няма по какъв начин да са привикнали и да са разбрали условията, които имаме към тях. Целта е във всеки един дуел да се подобряваме във всеки един аспект.

До каква степен това пречи в подготовката на тима за втория полусезон?

Не, че пречи, основава малко повече компликации. За нас е значимо да вземем тези състезатели, без значение, че са в последния миг. В течение на шампионата те би трябвало да усъвършенстват своето положение. Всеки треньор мечтае от първия ден на подготвителния интервал тимът му да е в цялостна целокупност, само че при тези условия на мен ми беше ясно, че това няма по какъв начин да се случи.

Поставихте си цел Берое да влезе в местата от 7 до 10, само че тимът има доста сложна стратегия до разделянето на шампионата, по какъв начин намирате конкуренцията в борбата за попадане измежду тези четири места?

Имайки поради актива ни, чисто точковият ни актив си мисля, че това е най-реалната цел. По принцип никой не ни е поставял цел на нас, тази цел аз я слагам пред тима, тъй като си мисля, че всеки един тим би трябвало да се бори за нещо по-добро във всеки един мач, във всеки един полусезон. Именно поради това слагам тази цел. Тя е и единствената действителна към този миг.

По време на подготовката имахте проблеми с контузени футболисти, в какво положение се намират играчите преди дуела против ЦСКА?

Към този миг всички са здрави. В реалност двама индивида пропуснаха много огромна част от контролите, двама индивида, на които разчитах да са в главния състав. Дано с последните десетина дни тренировки да наваксат своето чисто физическо положение. Разбира се, имаме и още един проблем по отношение на работните визи на някои състезатели. Все още те са в процедура и най-вероятно в първия дуел затова няма да мога да разгадавам на някои от тях.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
След последната контролата против Янтра казахте, че ще проведете къс, само че изчерпателен диалог с футболистите, схванаха ли ви?

Надявам се. Самото им държание в подготвителния развой до тук през тази седмица демонстрира, че са разбрали какво съм имал поради. Проблемът в последната контрола си мисля, че беше от мотивационна позиция. На това наблегнахме. Разговорът беше в действителност много къс. В идния дуел такива проблеми въобще не би трябвало да съществуват, тъй като играем против лидера в класирането и няма по какъв начин против подобен състав да не си пределно мобилизиран.

Като че ли постоянството е най-трудната задача да бъде реализирана като показване от българските тимове. Към това ли ще се стремите?

Няма по какъв начин да нямаме проблеми в това естество, тъй като сме напълно нов състав. Трябва първо да изградим нужния жанр и държание на игра, а по-късно да приказваме за неизменност. Все още сме на първия стадий, където доизграждаме нашия жанр. Най-вероятно към момента състезателите не ни схващат на 100%, както и ние не сме осведомени на 100% с техните качества. Затова този проблем с постоянството най-вероятно ще го има и през втория полусезон.

През първия полусезон, а и по време на подготовката в контролите си пролича, че Берое продължава да има проблем в основаването на положения и тяхното осъществяване. Много огромна част от головете пристигнаха от един човек. Това тормози ли ви?

Няма по какъв начин да не ни тормози. Все отново задачата на футболния дуел, на една среща е точно отбелязването на головете. Имах вяра, че още един изобретателен футболист ще укрепи нашия състав. Той имаше доста положителни организаторски функционалности, само че по този начин или другояче нещата с него не съумяха да се случат. Ще разчитаме на тези хора и подобряването на техните взаимовръзки в офанзива.

Не съумяха да се осъществят прехвърлянията на двамата футболисти, които очаквахте да дойдат в Берое. По какъв метод това ще се отрази на вашите проекти и работата на тима?

Бяха с съществена роля тези двама състезатели. Притежаваха нужните качества да вдигнат конкуренцията и равнището на отбора, само че по този начин или другояче нещата с тях не се случиха. Все още пазарът не е затворен и разсъждаваме вероятно дали може да намерим заместител на едната или другата позиция до затварянето на пазара.

По време на зимната подготовка, в контролите, дадохте опция на доста млади футболисти да се потвърдят. Виждате ли някой от тях да е в положение да пробие в първия състав?

Дадохме им опция по-точно да покажат това, което имат като качества на този стадий. Виждат се много позитивни неща. Те би трябвало да затвърждават тези позитивни неща, които демонстрираха и да търпят своето развиване в позитивен проект. Който го направи това нещо, ще получава късмет и в първия състав.

Какво желаете да видите от Берое в идния мач против ЦСКА?

Искам да видя повече експанзия от това, което представлявахме през есента, повече самочувствие в играта с топка и доста по-голяма централизация, тъй като в тези дуели всяка една неточност е съдбовна. Дано покажем първи проблясъци на по-добро лице в първия дуел против ЦСКА, а затвърждаването да се случи през целия шампионат.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР