Старши треньорът на Барселона Шави заяви, че разбира решението на

...
Старши треньорът на Барселона Шави заяви, че разбира решението на
Коментари Харесай

Шави: Пике е легенда

Старши треньорът на Барселона Шави съобщи, че схваща решението на бранителя на каталунците Жерар Пике да приключи кариерата си.

Пике изненадващо разгласи, че стопира с футбола по средата на сезона и мачът против Алмерия на следващия ден на " Камп Ноу " ще бъде последният му.

" Утре желаеме да вземем три точки, с цел да продължим конкуренцията с Реал Мадрид и нашата добра серия в шампионата. Този мач ще бъде сетен за Пике и той заслужава всички вероятни думи на признателност. Имах шанса да съм в един тим с него, а в този момент да му бъда треньор. Неблагоприятните условия го принудиха да приключи кариерата си. Той играе по-малко, усеща се по-малко потребен. Затова той реши да си тръгне. За това би трябвало да му се отдаде заслуженото. Той имаше контракт, можеше да продължи да получава пари, само че реши да направи това. Пожелавам му всичко най-хубаво и се надявам почитателите на Барса да го видят подобен, какъвто е, легенда ", сподели Шави на конференция.

Пике е ученик на академията на Барселона и от 2008 година играе за първия тим. Заедно с Барса Пике завоюва всички най-големи клубни оценки: шампионата (8 пъти), Купата на Краля (7), Суперкупата (6) и по 3 пъти - Европейската Шампионска лига, Световното клубно състезание и Суперкупа на УЕФА.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР