Старши треньорът на Барселона Кике Сетиен смята за неизпълними плановете

...
Старши треньорът на Барселона Кике Сетиен смята за неизпълними плановете
Коментари Харесай

Треньорът на Барса не е оптимист, че сезонът ще завърши

Старши треньорът на Барселона Кике Сетиен счита за неизпълними проектите на Ла Лига за възобновяване на испанското футболно състезание. Шампионатът е спрян от 10 март, само че Хавиер Тебас разгласи предходната седмица, че той може да бъде възобновен на една от трите дати 29 май, 7 юни и 28 юни.

Президентът на федерацията Тебас прибавя, че в случай че не бъдат изиграни последните 11 кръга, клубовете ще изгубят 1 милиард евро от телевизионни права.

"Всеки желае да бъде подготвен за подновяването на сезона, само че това няма да се случи преди здравните управляващи да подсигуряват сигурността на играчите и почитателите. Четох протокола и не съм сигурен дали той може да бъде изпълнен както е написан. Това няма да проработи и е доста мъчно чисто логистично ", сподели Тебас за RAC1.

Ла Лига отхвърли да отговори на Сетиен или да изясни какво тъкмо съставлява този протокол за възобновяване на шампионата, само че източник, покрай събитията, описа за взаимни проекти и съгласуваност сред водещите европейски асоциации.

"Целта на Ла Лига е да изготви формален протокол от най-голям стандарт, допускащ на футболистите да упражняват. Целта е да забележим най-сетне светлина в тунела ", оповестява източникът, непосредствен до договарянията.

Според халфа Серхио Бускетс, който приказва за радио станциите Onda Cero и Cadena Cope тимовете ще бъдат изолирани на лагери, до момента в който трае пандемията: "Можем отново да стартираме да упражняваме малко по малко, само че ще стане доста комплицирано, когато възобновят шампионата и стартираме още веднъж да пътуваме. Чух, че желаят да приключим за няколко месеца, а това е прекалено много и е неизпълнимо. Ще има прекалено много проблеми ".

Повече от 19 хиляди души изгубиха борбата с ковид в Испания, макар че през тази седмицата държавното управление разхлаби ограниченията на прецизна изолираност и някои бизнеси възобновиха работа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР