Старши треньорът на ансамбъла ни по художествена гимнастика Весела Димитрова

...
Старши треньорът на ансамбъла ни по художествена гимнастика Весела Димитрова
Коментари Харесай

Грациите обраха наградите за март

Старши треньорът на ансамбъла ни по художествена гимнастика Весела Димитрова беше наградена за Треньор на месец март в обичайна анкета на Пресклуб България. Освен това, родният отбор, в състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Милена Радуканова, Ерика Зафирова и Стефани Кирякова, бе избран за Отбор на месеца. Спортист на месец март стана Боряна Калейн, а на конференцията участва и персоналният й треньор Марияна Памукова.

Причина за наградите бе представянето на Световната купа в София. Ансамбълът ни завоюва три златни медала, като реализира рекордна оценка в съчетанието с пет топки в многобоя - 44.150. Калейн пък завоюва пет медала в самостоятелното - три златни, един сребърен в многобоя, и един бронз.

„ Първото ни съревнование ще бъде Световната купа в Баку на 7 май. Това е второто ни явяване на Световна купа. Пътуваме твърдо, към този момент зависи от ситуацията и здравето на девойките. Надявам се да се показват добре, в доста добра форма са, удовлетворена съм от резултатите на тренировките. Надявам се да покажат това, на което са способни - сигурна съм, че техните благоприятни условия са по-големи от показаното в София. За ансамбъла ще има леки промени, само че основно сме се насочили във завършване на всички съчетания - работим върху точност и успеваемост. Ние сме си създали анализите на нашите съперници, можем да бъдем спокойни ", разяснява Димитрова идните задължения на ансамбъла.

„ При Боряна идващото съревнование още веднъж е в Баку. Тренировките вървят добре, за нея и Катрин Тасева следва надпреварата в Баку. Има основна смяна в композицията на топка, има леки промени в другите три уреда - в това с топка измененията са свързани с някои детайли, с цел да бъдем правилни. Всички работят и се стараят да реализират оптималната компликация, тъй че и ние работим в тази тенденция ", показа персоналният треньор на Калейн Марияна Памукова.

„ Благодаря за това самопризнание за втори следващ месец. Надявам се да е единствено началото ", сподели Калейн. - В самостоятелното имаме единствено един сребърен от олимпийски игри. Моята цел е да печеля златен орден, това, което зависи от мен, ще го направя, пък каквото стане. Няма по какъв начин нищо да ни няма, само че вършим всичко допустимо, с цел да сме оптимално добре ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР