Старши треньор на националния отбор по художествена гимнастика девойки индивидуално

...
Старши треньор на националния отбор по художествена гимнастика девойки индивидуално
Коментари Харесай

Силвия Стойнева: Това е само началото на едно прекрасно бъдеще

Старши треньор на националния тим по художествена гимнастика девойки самостоятелно Силвия Стойнева съобщи, че е щастлива от извоюваната квота за България за младежките олимпийски игри в Буенос Айрес (Аржентина) през октомври тази година. На олимпийската подготовка в Москва Анна Келмен зае седмо място, а Татяна Воложанина е 12-а, само че по реглемент всяка страна може да завоюва единствено по една от общо 18-е квоти.

" Много съм щастлива. И девойките са доста щастливи. Много труд положихме, с цел да наподобяват по този метод състезателките. Татяна Воложанина се вълнуваше доста. За първи път показва националният тим на България. Освен това имаше и в допълнение неспокойствие, че играеше в родината си - Русия. Стартира доста мощно. Безгрешен обръч и доста висока оценка. След това на другите уреди позволи груби неточности с излизане на уредите отвън терена, които се санкционират доста по новите правила, само че получи високи оценки.

Това стана, тъй като не спести нито един комплициран и опасен детайл. Направи безусловно всичко, а нейните съчетания са доста комплицирани. Щастлива съм, че сподели храброст и мощен състезателен дух и не разреши грешките да я пречупят. Успя доста да впечатли конкуренцията и експертите и подсказа, че при отработени още по-добре композиции изиграни без неточност ще бъде безспорен любимец за медали и призови места ", съобщи Стойнева за фейсбук страницата на БФХГ.

" Знаех, още преди старта на Анна Келман, че Воложанина е спечелила квотата за България за олимпийските юношески игри. Но имахме, какво още да покажем. Анна беше доста щастлива, че съумя да се пребори на контролните и да взе участие на това значимо съревнование в Москва. Изгаряше от предпочитание да покаже композициите си. Беше доста спокойна и уверена на загрявката. Игра мощно и устойчиво първото си комбиниране с бухалки.

Имаше при другите дребни грешки, само че получи също високи оценки. Тя игра като по-опитна състезателка. Спести си някои детайли, само че сподели големия си капацитет. Беше доста съсредоточена, артистична и се бореше за положително класиране. Постигна го. Изглеждаше опитна и зряла на терена и съм доста щастлива, че съумя да впечатли доста експертите ", добави треньорката.

" Получих доста поздравления от колежките и мощни думи за българския тим. Конкуренцията, която създадохме в тима, методът на подготовка и екипът, с който работя ме карат да имам вяра, че това е единствено началото на едно прелестно бъдеще. Имаме надарени гимнастички, които са заредени с доста хъс за работа. Още един път, честито на всички ни за триумфа! ", сподели Силвия Стойнева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР