Старши комисар Илиян Иванов, директор на Областна дирекция на МВР

...
Старши комисар Илиян Иванов, директор на Областна дирекция на МВР
Коментари Харесай

В Севлиево се проведе открит урок по програмата „Детско полицейско управление“

Старши комисар Илиян Иванов, шеф на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи - Габрово, участва на открит урок в постройката на районно управление (на МВР) Севлиево по програмата „ Детско полицейско ръководство “. Катерина Иванова, контрольор в „ Детска педагогическа стая “ показа посетители на събитието: Красимира Йорданова, заместник-кмет на Община Севлиево, Сабие Ходжева, шеф отдел в Община Севлиево и Емилия Неделчева, шеф на ОУ „ Стефан Пешев “.

Инспектор Катерина Иванова, която за поредна година е началник на програмата „ Детско полицейско ръководство “, съобщи, че задачата е одобряване на ценностно отношение към законите на страната у децата,създаване на привички за безвредно държание и взимане на съответни решения в избрани обстановки,изграждане на гражданска позиция,стимулиране на грижливост и разпоредителност.

На днешния урок основен контрольор Христо Ганев, шеф група в бранш „ Криминална полиция “ при районно управление (на МВР) Севлиево, описа за своята работа и сподели оборудването, което употребяват полицейските чиновници при осъществяването на своите служебни отговорности.

През образователната 2023/2024 година вземат участие 21 деца от ОУ „ Стефан Пешев “. Инсп. Иванова е заложила в програмата тематики като сигурност на придвижването по пътищата,запознаване на учениците с полицейската специалност, детска полицейска персонална отбрана,събиране и изземане на следи и материални доказателства и други.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР