Старозагорският районен съд е взел най-тежката мярка за неотклонение Задържане

...
Старозагорският районен съд е взел най-тежката мярка за неотклонение Задържане
Коментари Харесай

Георги Георгиев остава за постоянно в ареста

Старозагорският областен съд е взел най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на 26-годишния Георги Георгиев , притеглен към наказателна отговорност в качеството на обвинен за това, че в интервала сред 24 и 25 юни в Стара Загора , в изискванията на продължавано закононарушение, се е заканил с ликвидиране на 18-годишната Дебора М. , и това заканване би могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането му – два пъти той изпратил текстови известия за закана с ликвидиране през Instagram – закононарушение по чл.144, ал.3 по отношение на ал.1 по отношение на чл.26 от Наказателен кодекс.

В правосъдно съвещание представителят на Районната прокуратура в Стара Загора изиска съдът да наложи най-тежката мярка за неотклонение . Защитниците на обвиненото лице пледираха на подзащитния им да не бъде взета мярка за неотклонение.

Според съда е налице обоснованото съмнение, че точно обвиненият е направил закононарушението , за което е притеглен към наказателна отговорност. Съдебният състав одобри, че незаконното действие се характеризира с изключителна висока степен на социална заплаха, поради спецификата, механизма и метода му на осъществяване.

От друга страна, Районният съд в Стара Загора смята, че съществува и действителна заплаха Георгиев да се укрие и да извърши друго закононарушение, което се извежда и от съвкупната преценка на събраните все още доказателства, преценени поотделно и в тяхната цялост и целокупност. Спрямо обвинения са налице два влезнали в действие правосъдни – и двата за закононарушение по чл.131, ал.1, т.12 от Наказателен кодекс по отношение на избрана лека телесна щета. Това постанова извода, че лицето е построило незаконни привички, които го характеризират като персона с висока степен на социална заплаха.

Определението на съда предстои на обжалване и протестиране пред въззивна инстанция в 3-дневен период.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР