Староанглийската овчарка, известна също като куче бобтейл, е голямо, енергично

...
Староанглийската овчарка, известна също като куче бобтейл, е голямо, енергично
Коментари Харесай

Характер и поведение на бобтейл

Староанглийската овчарка, известна също като куче бобтейл, е огромно, пламенно и мускулесто куче, с доста хармонична структура. Може да се каже без пресилване, че природата е основала животно, което и от вътрешната страна е също по този начин хармонично устроено, както и като визия.

По темперамент бобтейлът е интензивно куче, интелигентно, лоялно и надеждно, елементарно за ръководство. То не е нападателно и защото се отличава с доброжелателност и деликатно държание, е отличен придружител за фамилията и за всяко дете.

Собственици на кучета бобтейл настояват, че те са образец за здравомислие и улегналост. Спокойната домашна атмосфера е по душа за тези много мощни животни. Въпреки размера си, бобтейлът в никакъв случай няма да се опита да господства, няма да капризничи или да опитва с хитрини да получи това, което желае.

Трябва да се означи склонността на породата да лае мощно. Това се дължи на работната позиция, която е имал бобтейлът в предишното. В градския живот обаче, който не изисква осъществяване на отговорности на овчарско куче, тази порода не лае. В градски апартамент това животно няма да стане мотив за спор със съседите поради прекален звук, който подвига.

Друга чудесна линия на характера на бобтейла е способността му да се схваща с други домашни любимци. Тази порода няма безусловно никакъв развъртян инстинкт на ловджия и няма да преследва което и да е друго животно вкъщи. В игрите и заниманията на фамилията обаче взе участие интензивно и демонстрира досетливост и духовитост.

 Темперамент на староанглийска овчарка

Тъй като са доста бдителни и любящи към цялото семейство, тези кучета могат да бъдат употребявани като пазачи, само че по-скоро могат да известяват за всяко наличие, в сравнение с да уплашат нападател, тъй като са доста хубави на тип животни и не се свързват с неприятни асоциации.

В родината им, както и в Съединени американски щати, фермерите към момента употребяват породата като пастирски кучета и те са доста скъпи в тази им роля, тъй като понасят чудесно неприветливите зимни условия, само че в Европа са най-вече домашни любимци. Те са се приспособили чудесно за живот както в спокойна селска среда, по този начин и в градското гъмжило.

Вижте също препоръки за хранене на бобтейл!

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР