Стареенето не е съпътствано само с външни промени и трансформации,

...
Стареенето не е съпътствано само с външни промени и трансформации,
Коментари Харесай

5 признака, че мозъкът ви остарява

Стареенето не е придружено единствено с външни промени и трансформации, които забелязвате в огледалото, само че и с вътрешни промени. Не единствено тялото застарява, само че и мозъкът и доста постоянно това става доста бързо и не изключително видимо. Мозъкът се нуждае от непрекъснато образование, което разрешава човек да остане деен и с отлична памет. Колкото по-възрастен става човек, толкоз по-малко предпочитание има той да научи нещо ново и тъкмо това е извънредно значимо.

Има 5 много характерни и неизразени признака, че мозъкът застарява.

1. Сигурни сте, че близките просто би трябвало да се приспособяват към вас.

Всяка рецензия минава и просто не се възприема и в този случай градивен разговор просто не може да се състои. Имате своя позиция. Винаги разчитате само на житейския опит и налагате визията си на другите.

2. Имате избрани ритуали и модели, по които е комфортно и всекидневно да живеете.

Тръгвате по същия маршрут, посещавате същите магазини. Така че безусловно не забелязвате, че в близост се случва нещо ново, има непрестанно придвижване напред и някакво развиване. Вас ви устройва това положение на нещата и вероятността да напуснете зоната си на комфорт е доста плашеща.

3. Спряхте да харесвате съществени стратегии, които ви принуждават да мислите, да възприемате нещо ново.

Вече не четете книги. Много по-лесно е да включите развлекателна стратегия. Работи на назад във времето и сигурно не кара мозъка да се напряга още веднъж.

4. Забелязвате, че е мъчно и неприятно да усвоите нова информация и бързо да забравите нещо значимо.

Това демонстрира утежняване на когнитивните качества и този развой би трябвало да бъде видян и спрян в точния момент.

5. Забелязвате, че сте станали душевен нестабилни.

Лесно е да ви манипулират, първо се поддавате на откровени операции, а по-късно стартирате да си го изкарвате върху околните си. Постоянното безпокойствие прониква във всички области и е искрено плашещо. Научните проучвания демонстрират, че стареенето на мозъка стартира след 45 -годишна възраст. Всичко се случва заради утежняване на връзката сред невроните. За мозъка става все по-трудно интензивно и дейно да обработва цялата постъпваща глюкоза. Това води до недояждане на невроните.

Експертите поучават тези, които желаят да поддържат мозъка деен в преклонна възраст:

• Постоянно се занимавайте с избрани извършения. Това можете да вършиме онлайн посредством избор на симулатори за изпомпване наизуст, мислене, внимание. Там ще би трябвало да изпълнявате избрани задания и това ще бъде потребно за дейната работа на мозъка.

• Разгледайте по-отблизо опцията за кето диета. Някои специалисти считат, че този тип хранене може да усъвършенства взаимоотношението на мозъка и цялата познавателна активност.

• Опитайте се да научите непознат език или намерете друго занимание, което ви кара да мислите непрекъснато и да овладявате нов материал.

Стареенето на мозъка е натурален развой, само че единствено от вас зависи по какъв начин ще протече и дали качеството на живота ви ще се промени от това. Развивайте се, тренирайте мозъка си и не забравяйте, че всичко е извънредно във вашите ръце.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР