Стареенето е най -лошата трансформация, с която всички ние трябва

...
Стареенето е най -лошата трансформация, с която всички ние трябва
Коментари Харесай

5 ежедневни навика, които ви състаряват преждевременно

Стареенето е най -лошата промяна, с която всички ние би трябвало да се сблъскаме рано или късно.

Но най -голямото влияние върху тялото и здравето ви не са резултатите от козметичните ви разноски, а ежедневните ви привички.

1. Спите на една страна.

Повечето възрастни си лягат, без да се концентрират върху позата, в която заспиват. Това е толкоз обикновен табиет, че доста рядко се замислят по какъв начин се отразява на здравето им. Положението за сън обаче оказва голямо въздействие върху тялото, в случай че спите на една и съща страна.

В едно изследване учените откриват, че когато спите встрани, компресията на кожата, породена от натиска на лицето върху леглото, води до дисторция и появяването на бръчки.

Ако желаете да спите задоволително, да се събуждате свежи и цялостни с сила, тогава ви съветваме да спите по тил.

2. Не употребявате слънцезащитни артикули.

Прекомерното излагане на ултравиолетово излъчване от слънцето форсира стареенето с 80%. Затова лицето ви се покрива с бръчки, кожата става суха и отпусната.

3. Консумирате прекалено много захар.

Може да не знаете това, само че захарта форсира остаряването. Добре е да намалите приема, с цел да поддържате оптимални равнища на здраве.

4. Лишавате се от първокласен сън.

Сънят е доста значим за мозъка и тялото. Много проучвания акцентират смисъла на съня за поддържане на физическото здраве на индивида.

Мнозина не спят задоволително. С други думи, те спят под 7 часа на денонощие, а естествената нощна отмора е 7-9 часа. Неспазването на този стандарт заплашва с ускорено стареене на организма.

5. В живота ви има прекалено много технологии.

В актуалния свят по-голямата част от работата изисква интернет връзка и потребление на портативни устройства. Например, 60% от хората са над шест часа дневно пред екрана на монитора. По този метод става съвсем невероятно да се подценен нездравословните резултати на синята светлина. Научните проучвания демонстрират, че тази светлина може да аргументи промени на клетъчно равнище, в това число стесняване на клетките и даже клетъчна гибел.

Постоянното излагане на електрически устройства, дружно с ежедневното излагане на слънчева светлина, може да аргументи злополучие в тялото ви, което да докара до ускорено стареене.

Стареенето е неминуем натурален развой, който чака всички ни. Но можете да го отложите, като извършите няколко корекции в всекидневието си:

• Намерете вярната поза за сън, за предпочитане легнали по тил,

• Използвайте постоянно слънцезащитни артикули

• Избягвайте захарта

• Наспете се

• Минимизирайте взаимоотношението си с технологиите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР