Старческият дом на бул. Дунав в Пловдив, който стана печално

...
Старческият дом на бул. Дунав в Пловдив, който стана печално
Коментари Харесай

Скандалният старчески дом в Пловдив се изнесе на хотел СНИМК...

Старческият дом на бул. " Дунав " в Пловдив, който стана печално прочут през предходната година, се реалокира и към този момент е на нова локация, видя кореспондент на " Марица ". Новата локация е хотел " Афродита " в пловдивския квартал " Смирненски ".

Всички възрастни пациенти и личния състав на приюта са се изнесли тихомълком в края на декември. Сега грижи за настанените се поставят в огромна част от стаите в хотела. Етажите в някогашния хотел " Дунав ", в който допреди дни бяха възрастните, са опустели.



Снимки НАТАША МАНЕВА

Вече я няма и табелата на Дома за остарели хора. Не е ясно по какъв начин е взето решението за пренасяне, нито каква контракта е реализирана управлението на хотела, нито дали околните на настанените са известени.

Общественото внимание се насочи към старческия дом на бул. " Дунав " откакто в края на юли предходната година в една от стаите на обществената институция породи пожар. За благополучие, случаят се размина без починали. Всички към 60 жители на дома бяха евакуирани.

Малко по-късно стана ясно, че старческият дом е на варненска компания. На 11 юли пък пламна техен приют във Варна, при който съвсем всички възрастни бяха обгазени. Тогава пловдивчани разясниха, че това е необичайно съвпадане.



В началото на август от Регионалната здравна ревизия оповестиха за " Марица ", че приютът няма позволение за активност. Причината - неприятните условия, в които са принудени да живеят настанените в него. Въпреки неналичието на позволение обаче и заповедта за преустановяване на активност от здравната ревизия, инспекция на медията сподели, че Домът за остарели хора работи с цялостна пара.

Неподчинението и случаят бяха причина да бъде известена прокуратурата в Пловдив. Тогава започва и въпросната инспекция. През това време обществената институция продължи да работи с цялостна пара. В началото на септември пловдивчанка ни потърси, с цел да опише по какъв начин татко ѝ е умрял след престоя в старческия дом на бул. " Дунав ".

Показа аутопсионен протокол, съгласно който са открити 3 типа бактерии, присъщи за вътрешноболнична зараза. Пловдивчанката също подаде сигнал до РЗИ.

Запознати не изключват повода за преместването е болните да се настанят в по-добри условия и по този начин инспекциите да бъдат прекратени.
Свързани вести Пловдивчанка за старешки дом: Вкараха татко ми в гроба! Какво се случва? Старчески дом без позволение в Пловдив работи с цялостна пара СНИМКИ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР