Стара Загора за втори път ще бъде домакин на европейското

...
Стара Загора за втори път ще бъде домакин на европейското
Коментари Харесай

Лекоатлети от девет държави стартират в Стара Загора

Стара Загора за повторно ще бъде хазаин на европейското отборно състезание по лека атлетика във втора лига. Състезанията са планувани за 19 и 20 юни. С начален час 16.00 часа на стадион " Берое " в съботния ден ще стартира надпреварата по пастирски скок при дамите. Официалното разкриване е в събота от 17.30 часа.

В конкуренцията ще започват участници от девет страни. Първите три тима в класирането ще преминат в Първа лига, а последните три ще отпаднат.

Заради спрени права Русия няма да се включи в надпреварата. Заради някои ограничавания в самата страна спортистите от Австрия също няма да вземат участие. Представителите на Израел няма да бъдат в Стара Загора поради регистриран позитивен тест за ковид. Сред участниците са и представители на  Дания, Хърватия, Литва, Латвия, Словения.



Най-елитните български лекоатлети отпред с Ивет Лалова-Колио, Мирела Демирева, Габриела Петрова, Тихомир Иванов и Митко Ценов, ще поведат отбора ни  с упоритости за първото място и нанагорнище в по-горната първа лига.

" Предходното ни домакинство през 2015 годинa донесе на тима триумф, а на публиката по трибуните невероятни страсти и прекарвания и в този момент очакванията на всички ни са за нов успех на нашите спортисти.Някои участници ще гонят нормативи за Олимпиадата и за разнообразни конгреси, надяваме се на ужасно съревнование, коментрира заместник-кметът Красимира Чахова.

Националката Ивет Лалова пожела на своите съотборници да покажат опциите си, да реализират персонални резултати и тимът да завоюва още квоти.

„ Ще пускам на щафета 4 по 100 м. през първия ден и на 200 метра през втория, а на 100 метра ще взе участие съотборничката ми Ина Ефтимова, с която се надявам да сме дружно на Олимпиадата “, сподели Ивет Лалова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР