Стара Загора. В Тракийския университет в Стара Загора под звуците

...
Стара Загора. В Тракийския университет в Стара Загора под звуците
Коментари Харесай

Стара Загора: 1 120 първокурсници посреща Тракийският университет за учебната 2017/2018 година

Стара Загора. В Тракийския университет в Стара Загора под звуците на химна на Република България и химна на старозагорската Алма матер и в наличието на доста посетители тържествено бе открита академичната 2017/2018 година. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Престижен учебен и теоретичен център с доста висока оценка и рейтинг измежду висшите учебни заведения, тази година университетът приема 1 120 първокурсници от 17 страни. В него се образоват 10 000 студенти в 74 упълномощени бакалавърски и магистърски специалности, 70 докторски стратегии в 9 структурни звена, от 700 преподаватели. Това съобщи в академичното си слово във връзка първия образователен ден ректорът проф. доктор Иван Въшин.
Присъстващите бяха приветствани и от кмета на Стара Загора Живко Тодоров. „ Поздравявам ви по случай откриването на новата образователна година! Тракийският университет е едно прелестно място, в което можете да получите доста познания за живота - не пропускайте да го извършите! Защото всичко това, което ще натрупате тук като познания, е вашият ключ и врата към триумфа в живота. Веселете се, не забравяйте и това, тъй като сте младежи. В същото време направете по този начин, че да развивате себе си, тъй като всичко, което се случва във вашия живот, зависи напълно от напъните, които ще положите. Затова би трябвало да сте упорити, амбициозни, с цел да движите България и света напред “, съобщи кметът, като пожела доста триумф на всички.
С водосвет за здраве и триумфи в церемонията по откриването взе участие и старозагорският митрополит Киприан, който преди този момент освети университетския храм „ Св. Патриарх Евтимий “ и отслужи първа света литургия. Присъстваха още народните представители Геоги Гьоков и Донка Симеонова, регионалният шеф Гергана Микова, ръководителят на Общинския съвет Таньо Брайков, шефове на районни структури и учебни заведения, представители на бизнеса, неправителствени организации и медии.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР