Стара Загора. Тракийски университет е гордост за Стара Загора, развивайте

...
Стара Загора. Тракийски университет е гордост за Стара Загора, развивайте
Коментари Харесай

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: България има нужда от млади хора, които да учат и да успяват

Стара Загора. Тракийски университет е горделивост за Стара Загора, развивайте го и дерзайте. България има потребност от младежи, които да учат и да съумяват в живота и да теглят страната напред. Това сподели по време на тържественото разкриване на старозагорската Алма матер, кметът Живко Тодоров. Той благодари на студентите за техния избор за образование във висшето образователно заведение и им пожела ползотворна образователна 2021-2022 година.

„ Тракийски университет е едно от най-иновативните и прогресиращи висши образователни заведения през последните години. Той не е единствено местен и народен, той е международен университет. През последните години разкрихме нови 15 специалности и 100% от държавната поръчка беше запълнена до 15 август “, поздрави студентите студентите ректорът доцент Добри Ярков. Той добави, че близо 2000 са първокурсниците, които ще прекрачат прага на Тракийски университет.

Ана-Мария Боянова и Андрей Казаков получиха символичния Ключ на знанието по време на тържественото разкриване на Академичната нова образователна година в Тракийския университет.

На откриването участваха още доцент Крум Неделков – заместник-министър на земеделието, храните и горите, шефът на БАБХ доктор Христо Вълчанов, зам.-кметът Иванка Сотирова, регионалният шеф Иван Чолаков, шефове на учебни заведения, студенти и посетители.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР